Edelig er våren på vei i Norge. Selv befinner jeg meg i Florida for noen feng shui jobber jeg har utsatt lenge, og jeg teller dager til jeg skal hjem til Norsk VÅR. Friskt luft, renhet, lysgrønne skudd, våren i nord er noe av det vakreste og mest oppfriskende jeg vet. Alt er stort i Ameriak, store hus og store biler og ikke mins å prøve å handle noe her er en utfordring for meg som er blitt vant til livet på Sri Lanka hvor fiskehandleren kommer på døra. I går prøvde jeg å finne frem i en butikk, det enste jeg trenger var superlim, men det tok meg en time. Jeg treffer mennesker som spør meg hva jeg jobber med – jeg lærer mennesker å leve enklere gjennom mitt onlinekurs. Og nesten alle jeg snakker med sier: Å sånn kurs har jeg lyst til å ta. Det er ikke de store tingene som bringer varig lykke, det er små ting i hverdagen.

Og når våren kommer, kan det nesten bli litt overveldende, med alt lyset og all den energien som kommer som et sjokk på en frossen vintersjel. Kjenner du som jeg at forventningen kommer og at det er noe helt nytt som åpenbarer seg dag for dag nå når naturen våkner av dvalen? Har du noe du er lei er jo våren er den perfekte tiden å kvitte seg med gamle ting som vi ikke gidder å ha med oss videre. Vi kan virkelig kvitte oss med både fysisk, psykisk og mentalt avfall. Det er jo ikke lett å få plass til noe nytt hvis det er fullt allerede, Skal vi ha plass til noe nytt må vi la noe gammelt gå, sånn er det bare.

Visste du at ved å endre ditt hjem kan du endre ditt liv?

Her har du 8 tips som gjør deg klar til vårens NYE energier.

Gangen din 

Gangen er boligens hals. La energien flyte fritt. Hva er det første du møter når du kommer hjem? Føler du at du lander, kjenner ro og velvære, eller føler du deg frustrert? Det er denne følelsen du tar med deg inn i hjemmet ditt.

#2. Slipp vårluften inn

Vårens luft er magisk. Etter måneder med lukkede vinduer og tørr luft inne er det helt villt å slippe inn den friske deilige vårluften. La vinduer og dører stå oppe så mye du orker, sett deg ut på et pledd og ta dype åndedrett. Luften renser deg både mentalt og fysisk.

#3. Gå gjennom klesskapet

Visste du at vi gjennomsnittlig bruker 20 % av klærne våre 80 % av tiden? Det er helst sikkert klær i klesskapet du ikke bruker. Se det i øynene. Har du ikke bukt det på et år er det liten sjanse for at det vil bli brukt. Gå inn i skapet og se hva du kan kvitte deg med. Husk det er mange steder du kan gi bort klær, sjekk denne videoen HER, som tipser om hvordan håndtere avfall.

#4. Inviter naturen inn

De fleste av oss sitter og jobber på data. Vi snakker i mobilen og vi sitter foran TV skjermen. Vi omgir oss ikke med naturlige energier. Blomster minner oss om at vi er en del av naturen og bringer inn høyre vibrasjoner, glede og farger. Jeg kan ikke leve uten blomster, Det første jeg gjør når jeg kommer et sted jeg skal være er å plukke eller kjøpe blomster. En enkel måte å invitere lykken inn i livet.

#5. Kjøp sommerblomster

Det er frostfritt de fleste stedene i landet nå, og hvis du er redd for at gradestokken fremdeles kryper under 0 punktet så finnes det mange blomster som tåler noen blåe grader. Jeg bare elsker de første sommerblomstene. Sett de utenfor døren. Har du ikke hage bruk balkongen, og har du ikke balkong sett de inne. Sommerblomstene er bare så vakre, sarte og søte.

#6. Fjern energiblokkeringen 

”Energi kan ikke forsvinne – bare gå over i en annen form”. Slik er fysikkens første lov. På engelsk stammer ordet ”clutter” fra det gammelengelske ordet ”clotter” som betyr å koagulere. Koagulere betyr å stivne. Har vi for mye rot rundt oss vil vi lett stivne mentalt, følelsesmessig, karrierremessig og spirituelt. Det er loppemarkedstid og mange blir glad hvis du har noen ok ting å gi bort.

#7. Drikk sitronvann

Start dagen med en kopp varmt vann med presset sitron og cayennepepper. Sitronen renser leveren og blodet og setter i gang fettforbrenningen. Cayenne vamer opp kroppen så du svetter ut slaggstoffer. Perfekt start på dagen.

#8. Omgi deg med mennesker som løfter deg

“Surround yourself with only people who are going to lift you higher.” Oprah Winfrey. Vi kan velge hvem vi tilbringer tiden vår med. Det finnes mennesker som stjeler energien din og det finnes mennesker som gir oss energi. Det kule er at vi kan velge. Energityver finnes det mange av, hold deg til de som løfter deg.

Alt er energi, det har vitenskapen funnet ut for lenge siden. Feng shui er en måte å lese og forstå energien som omgir oss. Vi kan godt se på omgivelsene som et speilbilde av det som foregår på innsiden. Tenk deg hvilken mulighet vi har når vi virkelig forstår hvordan vi kan strukturere hjemmet vårt. Da kan vi få forhold til å bli bedre, business som skyrocker, god søvn og gode liv. Det første steget til feng shui er et ryddig hjem. Det er å åpne opp for en god energiflyt. Og da kan det ikke være for fullstappa med ting. Tusen takk for at du hjelper meg å dele bloggen. Superklem fra Nina

 

PS: Ønsker du å få mine rydde tips trykk HER og jeg sender det til deg.