Vi er alle født intuitive. Men vi trenger å rydde vekk alle andres meninger og behovet vi har for å bli akseptert av andre for å bli tryggere på vår intuisjon. Hvis vi er mer opptatt hva andre mennesker synes om oss enn å gjøre det vi kjenner er riktig vil vi aldri kunne leve det intuitive livet. Vi kan heller ikke lese oss til en sterkere intuisjon, det er praksis. Jo mer du trener din “tillit til deg selv muskel”, jo mer trygg blir du på din egen indre stille stemme, din indre guide, din intuisjon. Det er trist at så mange mennesker har mistet kontakten med intuisjonen. Fremfor å lytte innover, kaver de seg gjennom livet og føler at de ikke vet hvor de skal gå, bedøver følelsen av at de er på feil vei med; internett, mat, drikke, shopping, arbeid, fjernsyn, alkohol, eller annen rus. Men vi kan øve oss på å lytte til intuisjonen, og sakte vil du bli tryggere på den. Det er ikke gjort over natten men øvelse gjør mester.

3 enkle steg til å bli tryggere på intuisjonen

#1 Skriving:

Skriv ned akkurat det som faller deg inn i noen minutter. Det ideelle er å skrive tre sider, men ikke la ambisjoner hindre deg i å starte. Bare sett deg ned og skriv. Akkurat det som kommer, føler du det er dumt, skriv; dette føler jeg er dumt, vet du ikke hva du skal skrive, skriv; jeg vet ikke hva jeg skal skrive. La pennen bevege seg på papiret, og skriv akkurat det som kommer. Du vil bli overasket hva som kommer når du har brukt litt tid på å ”varme opp”. Men dette er ikke en øvelse du skal prestere noe som helst. Det eneste du skal gjøre er å skrive. Det er ikke noe riktig eller feil. Morgenen er den beste tiden å starte med fri skriving. Prøv det en uke og se hva det gjør med deg.

Natur:

Å vandre i naturen kan hjelpe deg med å koble deg på den dypere delen av deg selv (husk å være offline). Gå ut i frisk luft. Vær tilstede. Bruk det som en meditasjon. Hele livet kan være meditativt hvis du bare tillater det.

#3. Stillhet:

Stillhet er en verdifull gave. Når sinnet er stille, når det ikke er noen tanker og ingen ord som skal sies, kan vi høre vårt eget hjerte snakke med oss. Vi kan høre vår sjel og vår intuisjon. Og skal du inn i stillheten, må du skape de ytre forutsetningene ved å blant annet koble deg av og tål å ha litt indre støy først. Stillheten kommer ikke alltid med en gang. 

Dette er bare noen enkle forslag. Hvis du har din egen måte å lytte innover er det flott. Finn din vei. Det første trinnet er å fjerne ytre rot og støy slik at du kan lytte til din indre veileder, som venter på deg. Det er mer og mer viktig å lytte innover. Hva kjennetegner en suksessfull business mann? At han er i kontakt med i intuisjonen. Men den dypeste belønningen får du inne i deg selv. Når du kjenner at det du gjør er riktig. Takk for at du leste bloggen min og takk for at du hjelper meg å dele.

Klemmer fra Nina