6 daglige ritualer for en magisk hverdag

Lykke er et valg og vi kan skape en magisk hverdag. Det er ingen floskel med små ting vi gjør hver dag. Jeg tror ikke på store ting og skippertak. Jeg tror at små daglige valg er det som skaper livet vårt. Nå er det eneste du har. Og hverdager er det livet består av. I denne bloggen gir jeg deg seks enkle ritualer som du kan ta med deg inn i hverdagen. De tar ikke lang tid og de vil skape en stor forskjell. Når du gjør et ritualer er du fokusert. Vaner gjør vi uten og tenke på de vi gjør- Eksempel. Du spiser og ser på nyhetene. Fokuser ditt blir borte fra maten. Mens skaper du et ritual, så er fokuset på det du gjør. Ikke sett opp for mange ritualer. Plukk noen få og gjør det – hver dag. De vil gjøre deg godt.

#1. Rensing

Ansiktshuden trenger ofte en liten oppfriskning når vi står opp. En enkel måte å forberede huden på dagens utfordringer, spesielt stress og forurensning. Start morgenen med å sprute kaldt helst klorfritt vann i ansiktet syv ganger. (Et gunstig tall i Ayurveda, syv som representerer kroppens chakraer eller energisentre.) Ansiktet er det mest utsatte området i kroppen, slik at en morgen oppfriskingen er viktig. Hele dagen blir ansiktet bombardert med stress. Jo mer fuktighet jo bedre. Om natten tørker også munnen ut. Mens du skyller ansiktet ditt, ta en slurk kaldt vann, hold det i munnen til det blir lunkent og spytt det ut. Gjenta to til tre ganger.

#2. Jamu

En av mine prosjekter er Inner Peace Prison Project, hvor jeg jobber med kvinnelige fanger i Indonesia. Det er et dypt arbeid som bringer meg i kontakt med kvinner som skal tilbringe de neste 5 – 10 eller 15 årene i fengselet. Og en av fengslene i prosjektet ligger på den tropiske øya Bali. Så etter at jeg har jobbet i fengselet i Denpassar, drar jeg til Ubud verdens yoga hovedstad. Der ble jeg introdusert til JAMU en balinesisk urte drikk, og hver morgen starter jeg dagen med Jamu. Det er flere måter å lage Jamu, hvis du søker på nettet. Jeg gir deg min enkle variant (jeg tror at hvis du gjør det enkelt, er det mulig å implementere det som en daglig ritual.)

Sånn lager jeg JAMU:

I en stor kopp blander jeg:

Varmt vann (kokt, men la det kjøles ned litt slik at honningen beholder sine gode virkestoffer)
1 ts organisk gurkemeiepulver
1 skje honning
Juice fra en presset sitron /lime (hvis det er stor sitron, bruk halvparten, det er en liten lime trenger du kanskje to, smak deg frem, det skal være godt.)

Bland det sammen. Denne magiske drikken vekker deg og gjør masse godt med kroppen din.

#3. Stillhet

Stillhet er mangel i hverdagen for mange. For en tid siden var jeg på en stillhets retreat i et kloster i Italia, og abstinensene etter særlig telefonen min var sterk de første dagene. Skru av alle varsler og vær i stillhet en liten tid hver dag. Husk at litt er bedre enn ingenting. Det gjør deg godt, gjør at du lettere kommer i kontakt med intuisjonen din og gjør dagene bedre og dypere.

#4. Sankalpa

Sankalpa er et sanskritord (et av de eldste språkene i verden som brukes blant annet i yoga tradisjonen). Det betyr ditt hjertelige ønske.

SAN – en ide fra hjertet
KALPA – regelen jeg vil følge før andre regler.

Den urgamle Indiske læren av Upanishads sier: Du er ditt dypeste ønske. Vi holder ikke Sankalpa som en fremtidig mulighet, men i stedet plant frøet i øyeblikket. Start hver morgen med en Sankalpa for dagen. Lytt til innover, sett intensjonen for dagen og la det være ditt fokus.

Få mine feng shui hemmeligheter

You have Successfully Subscribed!