金継ぎ KINTSUGI – den japanske kunsten å reparere med gull.

KINTSUGI – den japanske kunstformen å reparere med gull. Denne teknikken ble utviklet i Muromashi perioden når den 3rd shōgun av Japan Ashikaga Yoshimitsu regjerte. Han knuste sin yndlings porselen kopp, og sendte den til Kina for å få den reparert. Da han fikk koppen tilbake ble han forferdet over hvor stygt den var reparert, og kalte inn hoffet: – det må da være en bedre måte å reparere denne koppen på, sa Ashikaga. Da kom ideen at de trengte ikke å skjule sprekkene, de kunne fremheve dem og gjøre de vakre. Ved å lime sammen koppen og fylle sprekkene med rent gull ville den bli mer verdifull som knust.

Wabi Sabi – se det perfekte i det uperfekte

Kintsugi glir elegant sammen med Wabi Sabi ideen, om at det er i det uperfekte vi kan finne det perfekte. Du kan lese om Wabi Sabi HER. 

Hva er din Kinstugi?

 Hva er din Kintsugi? Har du noen arr som du kan fylle med gull?

 Da jeg kom ned hit på Sri Lanka hadde jeg en vorte som begynte å vokse. Sånne kan være skumle og sette seg masse grums i, så jeg ble anbefalt å fjerne den. Det ble et søtt lite arr på låret mitt som jeg tenkte jeg skulle lage en tatovering på for å gjøre arret vakkert.

 Det kan være sår fra fortiden, som trenge healing, når du har tilgitt og healet det som har skjedd vil du se at lærdommen kan gi deg nye innsikter. Dine kriser kan bli til ditt gull.

 Ingen kommer gjennom livet uten å møte på utfordringer (hvis du gjør det så spør jeg deg hva slags liv du har levd). Utfordringer hjelper oss å vokse som menneske.

Takk for at du leser bloggen min og hjelper meg å dele. Vi trenger å reparere med gull og se skjønnheten i det uperfekte for å heale denne verden vi lever i.

 

Klemmer fra Nina 

 

Hvis du vil bestille årets balanse-kalender, finner du den HER