Feng shui handler om to ting; Å analysere energien som kommer inn i hjemmet og å sørge for en god energiflyt. Jeg får stadig feng shui spørsmål på mail. Her i ukas blogg gir jeg deg noen enkle feng shui tips du kan ta i bruk med en gang. Alt handler om bevissthet. Det er når du lærer å kjenne energien i hjemmet ditt at du kan begynne å bruke det utenfor. Vi er født intuitive, men for de fleste av oss har vi lyttet mer til “hva aandre sier” enn til vår egen stille lille stemme. Begynn å øv deg på å kjenne energier og du vil kjenne hvor det er ubalanse i hjemmet ditt.

intuition

#1. Rydd opp i ditt rot

Feng shui handler om to ting. Å analysere energien som kommer inn i hjemmet og å sørge for en god energiflyt. Mange tror at å rydde er å gjøre feng shui. Det er det ikke. Men det er en hjelp til å få bedre energiflyt.

”Energi kan ikke forsvinne – bare gå over i en annen form”. Slik er fysikkens første lov. På engelsk stammer ordet ”clutter” fra det gammelengelske ordet ”clotter” som betyr å koagulere. Koagulere betyr å stivne. Har vi for mye rot rundt oss vil vi lett stivne mentalt, følelsesmessig, karrierremessig og spirituelt. Slik at første steg for en bedre bolig er å eleminere vekk det som du egentlig ikke vil ha.

Blogg2-4

#2. Første inntrykket

Få av oss ser detaljene i hverdagen. Har vi bodd et sted en stund kommer vi hjem fra jobben og tenker ikke over hvordan hjemmet vårt oppleves. De leste av oss lever litt på autopilot.

Her er et forslag til deg: Hvis du ikker er hjemme nå, kan du late som om du kommer til et ukjent sted når du åpner døra hjemme. Hva er førsteintrykket hjemmet ditt gir deg? Liker du det du ser? Hvis ikke er det noe du kan gjøre med en gang?

Hvis du er hjemme nå, etter du har lest bloggen, gå ut og en runde rundt kvartalet og gå inn igjen. Lat som om du går inn i et fremmed hjem. Hva er det første inntrykket som møter deg?

Andrew Grant Quote

#3. Symboler – hva forteller hjemmet ditt deg?

Symboler snakker til underbevisstheten din. Hva forteller bildene dine deg? Er du singel og drømmer om en partner? Har du bilder av par eller enslige? Har du famille, omgir du deg med lykkelige familiebilder? Hva med på soverommet? Soverommet er den hellige sonen hvor vi skal få være voksne hvis du lever i et forhold, eller et sted din drømmeprins(sesse) skal få plass en dag. Hvilke signaler sender du til deg selv?

Vi kan se på sinnet vårt som et isfjell. Den bevisste delen er over vannet, mens underbevisstheten er det som er under vannet. Å gjøre feng shui er som å gjøre en analyse av den delen av isfjellet som er under vannet. Interiør, farger og stil er det vi ser, mens i feng shui ser vi på hvilke følelser og energier det bringer inn.

isfjell

#4. Ta naturen inn

Vi er en del av naturen og naturen er en del av oss. Noe skjer med oss når vi rører ved det naturskapte. De fleste hjem er fylt med elektroniske duppeditter. Grønne planter hjelper oss og rense luften for det elektroniske stresset som disse duppetingsene stråler ut. Fyll huset ditt med planter. Fyll vasene med grener. Ta naturen inn. Kjenn at du er en del av naturen og la sesongen ute speile seg i din dekor inne. Nakne grener er like vakre som blonstrende greiner.

Eneste stedet du kan få for mange planter er på soverommet ditt. Der skal du kun ha en. Unntaket er orkideer. De er flotte på soverommet.

naturen-inn

#5. Speil, speil på veggen der

Speil forsterker både gode og dårlige energier og bør brukes med forsiktighet.  Det er noen tommelfinger regler når det gjelder spail og feng shui. Psss på at du ikke ser deg selv når du kommer inn hoveddøren. Da vil energien reflekteres ut igjen. (og den vil vi jo ha inn i hjemmet).

Vær også oppmerksom på soverommet. I feng shui sier vi at du ikke skal se deg selv i speilet når du ligger i sengen. Det blir rett og slett et urolig felt der og på soverommet skal vi ha ro.

mirror

#6. Farger

Farger er energi og hver eneste farge vibrerer med en spesiell frekvens. Bruk farger som løfter deg og gjør det glad. Vi bruker det i språket vårt; Hun levde et fargeløst liv, hun var en fargerik person, dagene var grå. Hva forteller disse utsagnene deg? Fyll livet ditt og hjemmet ditt med farger som løfte deg og gjør deg glad. Det er nok gråværsdager ute. Bruk farger både på klærne dine og i hjemmet ditt. Ta sjaner og vær litt vågal. Gå ut av komfortsonen og ta litt andre valg. Det er ingen vekst og utvikling innenfor komfortsonen. Når du tar litt modigere valg i hjemmet ditt tør du også og ta litt modigere valg i livet ditt.

fargefengshui

Klikk HER hvis du ønsker GRATIS  Feng Shui inspirasjon til hjemmet ditt.

Og tusen takk for at du hjelper meg å dele bloggen min. Verden trenger feng shui.

Klemmer fra Nina

nina-wolther