Det er vår, knoppene åpner seg og gjør seg klare til blomstring. For at du skal nyte godt av vårens dynamiske nye kraft må du sørge for at det er plass til den. Det er på tide å komme ut av vinterdvalen åpne seg opp og strekke seg mot sola. Ute i naturen våkner blomstene til liv. Frø plantes. Dagene er lysere og lengre.

De gamle feng shui Mesterne respekterte kontakten til naturen og tilpassset seg årstidene. Hvis du vil leve med harmoni og balanse, pass på å få ny frisk energi inn i hjemmet ditt nå. Når du åpner for vårens energi, flytt deler av livet ditt ut i naturen de neste månedene. Ta del i den storheten som åpenbarer seg dag for dag. 

Vil du ha overflod i livet må du fjerne det som ikke er nyttig og gjøre plass for det som er sundt og godt. Start med en skikkelig våroppryddning. Her får du seks enkle tips av meg:

#1. Rydde

Gå gjennom hjemmet ditt og fjern det du ikke bruker som fyller hjemmet ditt uten å være hverken vakkert eller nytting. Finn frem treningstøyet ditt og legg det klart for bruk foran i skapet. Ta frem sommerklærne og rydd vekk tykke vinterklær og støvletter. Vask kjøkkenet. Særlig kjøleskapet. Maten vi spiser er den energien som fornyer oss. Kast det som har gått ut på dato og få ny frisk og sunn mat inn.

#2. Vask underSpringcleanblog2

Dra frem sofaer og stoler, støv samles på de stillestående plassene og skaper stagnert energi. Flyt og sirkulasjon bringer helse og velstand. Vask under sengen din. Se i ditt eget liv, er noe stagnert? Skap bevegelse der også. Bare det å begynne å bevege kroppen setter i gang en energiflyt. Start dagen med en rask spasertur i frisk luft.

#3. Vask vinduene
springcleaningblogg3

Vinduene er husets øyne, og representerer ditt perspektiv på livet. Få klarsyn med nyvaskede vinduer. Når du er i gang kan du vaske persienner og gardiner også. Du får et nytt syn på livet.

#4. Åpne opp for nye ideer
springcleaningblog4

Gå gjennom bokhyller og se om du kan donere eller gi bort noen av bøkene dine til mennesker som kan elske dem like mye som deg. Inviter noe nytt inn i livet Trenger du inspirasjon, unn deg en noe nytt, men pass på at du fjerner mer enn du fyller opp med. Gå i bokhandelen og se hvilke bøker som snakker til deg.

#5. Start dagen med sitronvannSpringcleaning5

Våren er tre energiens sesong i tradisjonell kinesisk medisin. I tre energien er smaken sur.  Spis grønne grønnsaker for å fylle på med mere tre energi. Og selvfølgelig: Start dagen med et glass lunkent vann med sitron, det renser kroppen din og vekker deg på en en myk måte.

#6. Zen ditt internett liv
springcleaning6

Mange av oss er på nettet nesten hele vår våkne tid. Kan du gi dine profiler på Sosiale Media en liten vår oppfriskning? Noen nye bilder og farger? Det er sikkert en rekke eposter som kan slettes. Prøv å lage noen bobler med tid hvor du ikke er tilgjengelig, Hvor du kan ha en stille tid og ikke mikse energien din med andres. Vi trenger stille tid og vi trenger aktiv tid. De fleste av oss er mye flinkere til å ta vår aktive tid på alvor og “glemmer” at vi trenger å ha det stille.

Sett en intensjon for sesongen. Kanskje vil du dyrke en urtehage eller sette i gang et kreativt prosjekt? Tilbringe mere tid ute i naturen eller bare være. Hva om du setter en intensjon om at for hver nye ting du tar inn i huset må noe annet tas ut? Da er du jo garantert at det ikke vil tyte over igjen.

Hver eneste sesong har sin unike rytme, og synger sin spesielle sang. Når du går i takt med sesongen og tilpasser deg naturen vil du oppleve flow i livet.

Ninas Insider Club er en levende dynamisk medlemsportal som gir deg inspirasjon til å leve med hver sesong. Frem til 31. mars er påmeldingen åpen, du leser alt om Ninas Insider Club HER

Takk for at du leser bloggen min, hvis du vil deler blir jeg kjempeglad.

Stor klem fra
nina w