WABI SABI er et japansk utrykk som betyr å se det perfekte i det uperfekte. Filosofien stammer fra 1500-tallet og bygger på de tre sannhetene:

  • ingenting varer evig.
  • ingenting blir helt ferdig
  • ingenting skal være perfekt.

Tenk deg den følelsen; DET ER IKKE NOE I LIVET DITT SOM SKAL FIKSES. Du kan bare sette deg ned og nyte alle knoppene som er bristeferdige ute i naturen akkurat nå. Eneste du trenger å gjøre er å begynne med å elske det livet du har (også kvitte deg med litt ting da). WABI SABI liv er et enkelt liv hvor du har en bevisst forbindelse med det du omgir deg med. Tenk at du er forbundet med hver eneste ting du eier. Jeg menet ALT, absolutt alt som er stuet bort i kjeller og loft og på lager. Så lenge vi eier det er vi energetisk forbundet med det. Det er de fysiske tingene. Også har vi TO DOlista da, alle prosjektene. Hvis den er full, hvor mye tid er det igjen til undringen over LIVET? Til å ta inn det ukjente som du ikke vet om?

Her er seks ideer du kan bruke for å få Wabi Sabi inn i livet ditt og inn i hjemmet ditt. Bli inspirert, ta det i bruk, alle trinnene eller noen av de. Lytt til hva som snakkert til hjeret ditt og følg det. ALLTID!

#01 Gjør det enkelt
wabisabi-enkel

Det enkle er ofte det beste, pleide bestemoren min å si, og det holder jammen meg stikk enda. Det er spacen rundt som gjør at tingene dine synes. Mange ting = kaos, få ting= luft og space. Er det noe du kan flytte på, gi bort eller resirkulere? Kansje bruke på nye måter? Akkurat nå har loppemarkedene høysesong. Tenk at det du ikke har plass til kan fylle en annen med takknemlighets vibber herfra til himmelen. Og du – kan få mere plass, mere lys, mere space. Det er win – win. Ta deg en runde rundt i hjemmet ditt – gjør det NÅ, hva kan du leve uten?

#02 Inviter naturen inn

wabisabi9
Vi er en del av naturen og naturen er en del av oss. Naturen balanserer vårt energifelt og gjør oss hele – helt enkelt. Det er jo derfor det er så forfriskende å bevege seg ute i frisk luft. Ta inn noen kvister, se på knoppene som spretter. Det er den energien som er rundt deg akkurat nå. la naturens kreasjoner inspirere deg.

#03 Rydd opp i ditt rot

Ok , du treger ikke å ha det perfekt og ryddig lengre hvis du skal leve Wabi Sabi. Men hvis du kvitter deg med en del av det du ikke bruker, som bare tar opp verdifull plass i hjemmet ditt vil selv litt rot ha sin sjarm. For mange ting = stagnert energi. Åpent og luftig = energien flyter. Husk alltid LESS IS MORE 

#04 Chill out

cozy

La hjemmet ditt være din hule hvor du kan slappe av, lade batteriene og finne roen. Moter og trender kommer og går men den du er og det som snakker til deg er ikke avhengig av årets farger. Øv deg på å bli modig og tørre å være den du er. Lag hjemmet til en oase – et Spa – et kjærlighetsrede. Her skal du være DEG. Hjemmet er som en forlengelse av kroppen.

#05 Resirkuler

wabisabi-gjenbruk

Tenk nytt og gjenbruk. Ikke alt skal kastes eller gis bort til loppemarked. Bestemors gamle sølvfat er ypperlig til blomsterbrett. Gamle glass kan bli vakre vaser. Bruk fantasien og kreativiteten. Tenk nytt med blomstene også. Nelliker er jo bare vakre.

#06 Respekter

wabisabi6

Ha noen ting i hjemmet ditt du hedrer. Noe som har med seg en historie, noen gode minner, noe som gjør at du kjenner takknemlighet i hjertet ditt når du ser på det. Det er ikke mengden av ting, ei heller hvor vakre de er. Det er hva de gjør med deg og hvilke følelser de aktiviserer når du ser på dem. Tenk hvis du bare kunne omgi deg med det som er nyttig eller vakkert? Tenk hvilken innflytelse det vil ha i hverdagen din? 

Et Wabi Sabi liv er å leve livet på livets premisser. Å leve fri fra bekymringer og la det som kommer komme. Får si som Dalai Lama – Hvis du ikke kan gjøre noe med dine bekymringer er det ingen grunn til å bekymre seg, og hvis du kan gjøre noe – just do it.

wabisabi16
Når du sørger for at du kun har et begrenset antall eiendeler av god kvalitet er det lettere å leve et Wabi Sabi liv. Det er sprekken i krukka som gjør krukka sjarmerende. Vær glad i det du har, aksepter at ingenting varer evig. Innred boligen din etter dine personlige behov, ikke hvordan andre forventer at det skal være.

Lykke til, og tusen takk for at du deler bloggen min. Vår vestlige verden trenger inspirajon fra Østen (og vice versa).

Klemmer fra
nina-wolther

Bilder: Gjør det enkelt: http://www.stoolz.nl/ Resirkuler: http://onceuponateatime.blogspot.no/