Et boutique-hotell er mindre hoteller med en klar personlighet og en særegen sjarm. Mange boutique-hoteller har en unik kombinasjon av skjønnhet og harmoni som tar utgangpunkt i naturen i omgivelsene. Jeg søker til disse hotellene på mine reiser for å få både ytre og indre inspirasjon til å skrive om enkelhet og skjønnhet. Felles for de små boutique hotellene er at det er detaljene som er i fokus. Samtidig som det råder en enkelhet der. Bli inspirert til å ta små glam detaljene inn i hjemmet ditt og få den lille luksusfølelsen hjemme på de helt ordinære dagene. Livet består for det meste av hverdager. Når vi fyller hverdagen med skjønnhet og kreativitet blir livet MAGISK.

8 tips til å skape Boutique følelsen hjemme.

#1. Enkelhet

Enkelthet er å ha tillit. ”Less is more” er nærmest blitt er mantra for mange. Enkelhet brukes til å fremheve hver tings skjønnhet. Det er vanskelig å få frem det vakre når det drukner i alt det du irriterer deg over som du egentlig ønsker å kvitte deg med. For mange ting skaper et forstyrrende felt. Hvorfor gjør du det ikke? Bestemmer deg for å kvitte deg med det du ikke har bruker? Å kvitte seg med det du ikke trenger handler også om tillit. Tillit til livet. Få er født med den tilliten. Og når hver eneste annonsen forteller oss alt vi trenger for å være gode nok er tillit noe som må trenes opp. En daglig øvelse som kommer med praksis. Tillit kommer ikke dalende ned fra himmelen av seg selv. Det er en daglig jobb.

#2. Friske blomster

Friske blomster er et must for meg i mine hjem. Skal jeg være på et hotell tar jeg med en bukett blomster. Blomster bringer inn høyfrekvens energi og er et av naturens mirakler. Repetisjon er en spennende effekt. Ta samme vase med samme blomst og sett på rekke og rad. På bildet her er det brukt ti blomster i ti vaser. Det skaper en helt annen atmosfære enn å sette en rosebunt med ti roser sammen. Øv deg på å leke med elementene. Tenk nytt, tenk annerledes. Utfordre det du alltid gjør.

#3. Lukt

Brenn røkelse, bruk duftlys, trigg sansene. Det finnes lukter for enhver stemning. I seks år bodde jeg tre hus bortenfor et stort Buddhistisk tempel på tropeøya Sri Lanka. Hver morgen lå røkelses lukten over hele nabolaget som et lite teppe. Det satt meg i stemning for dagen. I dag tenner jeg røkelse og lys foran mine to gudinner fra Bali med en gang jeg står opp. Bestem deg for hvilken stemning du vil ha og kjøp røkelsen som passer til deg.

#4. Trekk teblader i tekanne.

Jeg er en lidenskapelig te elsker. Hver morgen trekker jeg en kanne med min grønne favoritt te som jeg drikker gjennom hele arbeidsdagen. Etter som timene går blir teen både for sterk og kald og jeg etterfyller med varmt vann fordi te-bladene kan brukes flere ganger. Gå til en spesial butikk for te og kjøp kvalitets te. Selv om kiloprisen kan være høy koster det lite for en hel kanne te. Bladene er drøye og du har det lenge. Få deg en tekanne og en tekopp. Nyt. Te smaking er like komplekst som vinsmaking. Lukt, farge og ettersmak vurderes nøye.

#5. Bruk stoffservietter.

Mine lin servietter bruker jeg nesten hver dag. Det gir meg ”feel good” følelsen når jeg dekker på. Da jeg bodde alene, langt vekk fra Norge i mange år, kunne jeg få en overveldende ensomhets følelse som kan håndteres på flere måter. Jeg kunne sitte og synes synd på meg selv, bestille en take-away pizza og sitte oppslukt på nettet eller være ekstra snill med meg selv. Lage god sunn mat, dekke på pent og fokuserer på alt jeg hadde i livet som jeg kunne være takknemlig for. Vi har alle et valg.

#6. Drikk vann av dine fineste glass.

Hvorfor skal vinglassene bare brukes til vin? Ta de frem og bruk de til hverdags. Vann med en sitronskive i et lekkert glass mens du sitter og jobber en mandags formiddag gjør susen. Jeg bodde en gang i California hos en gammel dame som brukte sine fineste krystallglass til appelsin juicen til frokost. – Jeg vil heller nyte de enn at det skal stå der, dessuten er jeg sikker på at datteren min klarer å knuse dem på noen få år, etter jeg er død, da skal de i det minste ha vært brukt, sa Pat i San Diego.

#7. Brenn lys

Levende lys skaper stemning, så enkelt er det. Bruk oljelampe, telys, vanlig lys, finn frem gamle lysestaker. Bruk det du har. Ikke la de stå innerst i skapet. Ta det ut og frem. Hvis du har noe i skapene dine du ikke liker men kan brukes, gi det til loppemarked. Ikke la det ta opp plassen i hjemmet ditt.

#8. Bland røft og elegant.

Selv om jeg elsker enkelthet kan vi godt blande inn litt gull og glam. Det er de enkle effektene som synes best. Betong og bladgull er lekkert sammen. Har du noen steder i hjemmet ditt du kan glamme opp litt? Kjøp gull og bland det røffe og det elegante. Ikke for mye, ikke for lite, men LAGOM; som er det svenske uttrykket verden har lagt sin elsk på for tiden.
Vi trenger ikke å være på ferie for å benytte oss av de små oasene som finnes rundt oss. Sørg for å ha noen timer i kalenderen hvor du kan gjøre akkurat det som faller deg inn. Hvis du ikke klarer det, tenk på hvordan du kan re-organisere kalenderen din slik at du kan gi deg selv litt boutique følelse i hverdagen.  Det er hverdager det er flest av. Jeg overhørte en kvinne som akkurat hadde gått av med pensjon – jeg skal aldri sette beina mine der igjen, sa hun. – OMG, tenkte jeg, har hun hatt det så dårlig i hverdagen at det beste som har skjedd henne er å forlate jobben sin – det stedet hun har oppholdt seg flest timer, sikkert i årevis? Hvis du øsnker et enklere liv med fokus på det som gir deg energi bli med på 21 dager Ryddebootcamp. Første steget er å kvitte seg med alt “skurret” som forstyrrer omgivelsene dine. Start med det du ikke bruker, kjenn etter hva du ikke elsker, og ikke liker men ikke klarer å kvitte deg med. Det største problemet jeg ser i de hundrevis av hjemmene jeg har jobbet i er for mange ting. Start å eliminere ting ut av hjemmet ditt og livet ditt og du vil se at du vil få plass til det viktige. Det som hjertet ditt lengter etter.  Takk for at du følger bloggen min og takk for at du hjelper meg å dele den. Vi trenger ikke flere ting for å bli lykkelige. Vi trenger å ta i bruk mulighetene som ligger der rett foran nesa vår. Også trenger du kanskje å kvitte deg med det du ikke bryr deg om. Klemmer fra Nina nina w