– Ah du holder på med kinesisk astrologi, jeg er født i Hundens år – hvordan er jeg? En helt vanlig tilbakemelding å få ved å si at du jobber med horoskoper. Og horoskopet kan fortelle masse om deg. Nå er året du er født en enklere utgave and den kinesiske astrologien , men det var starten for mange tusen år siden, og det er de denne bloggen handler om.

Aller først hvis du ikke vet hvilket dyr som var lederen i ditt fødselsår, finner du det HER

For å forstå kinesisk filosofi må vi forstå yin og yang. Det er kjernen som alt er bygget rundt. Og det handler om balanse. Balanse til å gjøre å være. Balanse mellom lys og mørkt. Balansen mellom kaldt og varmt. Balansen mellom hardt og mykt. Balansen mellom natt og dag. Balansen mellom hamstre og kaste. Absolutt alt vi gjør i livet kan deles inn i yin og yang. Men det er ikke så enkelt, fordi det som er yin blir til yang og yang til yin. Energi er alltid bevegelig, noen energier beveger seg sakte, noen raskt. Å forstå energiens verden og spille på lag med den er hele hemmeligheten. Det er også utfordringen fordi vi vil gjerne ha et klart svar.
Det er mange metoder som brukes og i den kinesiske metafysiske verden er det som regel mannlige Mestere som mener at sin metode er den eneste rette. Selv har jeg studert med mange mestere, og ser at det er nesten samme kunnskapen som de fleste jobber med. Det er mange skoler, og for min egen del var det når jeg erfarte kunnskap fra flere at alt datt på plass. Ikke minst har min bakgrunn med å studere både NLP og Arketyper hjulpet meg til å få den forståelsen jeg har i dag. Og vi må gjøre våre egne erfaringer. Derfor er det som jeg ser det en nødvendighet og bruke tid på refleksjoner. Ikke bare pugge formler eller lese bøker. Men kjenne etter med kroppen. Et gammelt ordtak sier at den lengste reisen vi kan ta er fra hodet til hjertet. Ved å åpne opp for symbolikken åpner vi også opp for hjertets energi.

De 12 dyrene i kinesisk astrologi.

Hvis du ikke vet dyret ditt finn det HER

Hver av de 12 dyrene har sin egen unike energi og det er ikke bare årene som har sitt dyr. Hver måned har et dyr, hver dag og hver time. For å gjøre det enkelt starter jeg med året du er født.

Rotta 

Selv om vi ikke regner rotta for vårt favorittdyr i vesten har de som er født i rottas år mange gode egenskaper. Mennesker født i rottas år er kjent som intuitive mennesker med sterk overlevelses evne. Rotta gir ikke lett opp. Han finner nye veier å gå. Han er rask, familiær, kreativ og smart. Men kjære rotte ikke vær skeptisk til alt, ikke alle skal jage deg og det er ikke alltid nødvendig å gjemme deg i mørket. Tillit kommer ikke alltid av seg selv, det er noe man må øve seg på, å slippe kontrollen og åpne opp for tillit. Nøkkelord er tillit. 

Oksen

Oksen har hatt et nært forhold til menneskene i alle år. De som er født i oksens år er utholdende og hardt arbeidene. Oksene er kanskje ikke de raskeste men de står hele løpet ut og er ikke så trege som det kan virke. Oksen finner en rolig rytmisk takt å jobbe etter. De er milde, stabile og generøse og de leverer. Men kjære okse, bring litt humor inn i livet, knepp opp øverste knappen, slå deg litt løs, livet må ikke være så seriøst hele tiden.Det er ikke alt som skal samles på.  “Let go” er nøkkelordet for oksen.

Tigeren 

Stolt og sterk er tigeren. Ikke helt dyrenes konge, men nesten. Modig kommer tigeren inn. Litt fryktinngytende. Brøler han høyt nok får han hele jungelens oppmerksomhet. Mennesker født i tigerens år er aktive, optimistiske, impulsive og modige. En tiger er generøs og raus, har humor og deler av seg selv. Men kjære tiger, det er ok å vise svakhet. Åpenhet og sårbarhet er lim i menneskelige forhold, du kan trygt ta av deg den tøffe maska, la en liten tåre trille hvis du er trist. Kanskje du skal tillate at noen kan gjøre noe for deg også? Nøkkelord – sårbarhet.

Haren 

Lille Helene Harefrøken er glad og lett. Litt forsiktig, sensuell og leken. Mennesker født i harens år er kreative og artistiske. De er samvittighetsfulle og kan være så gavemilde slik at det nesten blir for mye av det gode. Haren elsker stillhet og er smart. Men kjære hare, det er ok å være litt gal og slå ut håret. Og du trenger ikke gi bort alt slik at du sitter tomhendt igjen. La litt av hellet ditt komme tilbake til deg. Og selv om det er skummelt kan det være svært nyttig å gå ut av komfortsonen innimellom. Nøkkelord – Mot

Dragen

Dragen er et av de meste powerfulle dyrene i Kina og eneste mytiske dyret i den kinesiske zodiaken. Er du født i dragens år har du disse kvalitetene (skjult eller ikke) ambisiøs, kraftfull, mystisk, sterk og mektig. Søker du jobb kan det hende du får litt + i margen hvis du er drage. Men kjære drage ikke gi opp hvis du møte motgang. Du er kraftfull og du vet det, så bruk også kraften din på å overvinne hindringer. Ikke alt i livet går i medvind. Nøkkelord – overvinne hindring. 

Slangen

Slagen er det dyret som skifter ham. Er det ferdig med det gamle skinnet sitt slipper det og går videre. Er du født i slangesår er du sensuell, rask og intelligent. Slanger har visdom, stolthet og er intuitive. Men kjær slange du trenger ikke å kaste alt når du er ferdig med deg. Tålmodighet er ikke din dyd. Lær deg utholdenhet og verden ligger for dine føtter. Nøkkelord – tålmodighet.

Hesten

Hesten er det dyret som er mest yang, har mest energi og søker utover. Hesten er utholdende full av passion, åpen og litt vill. Utfordrer du hesten kan han bli arrogant. Mennesker født i hestens år er entusiastiske, kreative og målorienterte. Men kjære hest, verden er ikke over selv om noen aviser deg. Det har faktisk ikke noe med deg å gjøre, når du slutter å ta ting så personlig blir livet lettere å leve. Nøkkelord – in-personal (ikke ta alt personlig).

Geita

Geita er mild, kreativ og leken. De beveger seg rask, og spretter litt hit og litt dit. Mennesker født i geitas år har med seg en eleganse (huske du utrykket – han var en geitebukk – jålete). De har en fredfull natur, kan være litt naive og litt for tillitsfulle. Kjære geit, det er en jungel der ute og vi kan ikke stole på alle mennesker. Våkn opp og ikke vær så naiv så slipper du å bli såret igjen og igjen. Nøkkelord – en sunn skepsis.

Apen

Apekatten er en spøkefugl, han er kjapp, vet hva han vil ha og humoristisk. Mennesker født i apens år er humoristiske, intelligente, spontane og smarte. Er du født i apens år kan du gjennomføre det du har satt deg som mål hvis du har laget en realistisk plan. Kjære ape det er fint å se lett på livet men stillhet og indre ro er også en viktig del. Galgenhumor er gøy men det å balansere ”apestreker” med alvor er viktig for å leve med harmoni og balanse. Nøkkelord er nøkternhet.

Hanen

Hanen har vakre fargerike fjær, sterke klær og passer på hønseflokken sin. Det er bare plass til en hane i hver flokk. Stolt som en hane, er et vanlig utrykk. Er du født i hanens år er du stilig og litt edel, intelligent, har humor og innflytelse. Haner er presise, han er vekkerklokken som galer til soloppgang. Og du kan stole på en hanen, han forsover seg ikke. Men kjære hane, ikke vær altfor stolt. Og kanskje du kan slippe til andre haner i flokken. Det er ikke alltid like truende som det føles med en gang. Nøkkelord er ydmykhet.

Hunden

Hunden er menneskets beste venn, og den mest trofaste av alle dyrene i den kinesiske zodiaken. Mennesker født i hundens år er ærlige, lojale og svikter ikke. De holder ut til ”the bitter end”. Og de kan kanskje være litt for utholdende? Noen gangen kan det være nyttig å gå. Hunder er kreative, sosiale og intelligente. Hunder kan være sta. ”Du kan ikke lære en gammel hund å sitte”. Kjære hund, det kommer perioder da du ikke skal være lojal. Du trenger ikke å finne deg i alt, av og til kan det være nyttig å finne en ny eier, hvis den du har ikke behandler deg med verdighet. Nøkkelord er fleksibilitet.

Grisen

Grisen finner alltid mat, og levde nær menneskene. Er du født i grisen år går du aldri tom for mat, du finner alltid et nytt sted å grave og slipper ikke opp for ideer. Griser er kreative, milde og vennlige. De tar godt vare på famille og venner. De har en umettelig appetitt på livet og er nytelsessyke. Grisen er tillitsfull, ærlig og modig. Men kjære gris, ikke gi opp selv om du møte motgang. Å gå videre er ikke alltid svaret på din utfordring. Vent der du er så kommer svaret fra helt andre steder enn du har forventet. Nøkkelord er utholdenhet.

Dette var litt om de 12 dyrene, ikke nok med den karakteristikken jeg har gitt deg her, det finnes 5 forskjellige varianter av hvert dyr og hver dyr tilhøre et av de fem elementene.

Hvis du virkelig vil lære kinesisk astrologi starter det et nytt grunnkurs nå.

Det starter bare en gang i året NÅ og du finner all informasjon du trenger HER.

Liker du bloggen min blir jeg superglad om du deler.

Tusen takk! Varme hilsener fra Nina