Det jeg elsker ved å ta på “kinabriller” når jeg observere verden er å se hvordan alt henger sammen. Når du kan finne ditt dominerende element så kan du lære mye om deg selv. Denne bloggen handler om de fem elementene i hjemmet ditt. Hva dominer? Sjekk gjennom hjemmet ditt og se hva som er dine yndlingsfarger. Hvilke farger er dominerende, hvike elementer er fraværende? De fem elementene er et fascinerende tema, du kan lese mer om de HER

Bildene i denne bloggen er fra min yndingsdesigner Tricia Guild. Jeg bare elsker fargene og mønstrene hennes. De snakker rett og slett til hjertet mitt. 

Fem rom fem elementer 

Nedenfor finner du fem rom med de fem forskjellige elementene. Alle rommene er fra Designers Guild collections. Og selv om et element dominerer et det flere enn ett element i hvert rom. Livet er sammensatt. Det samme er hjemmet vårt.

Tre elementet  en kreativ, skapende sjel 

Tre energien representerer vekst, vår, ny begynnelse soloppgang, og grønt. Kreativitet og nyskapning. Barnets nysgjerrige energi. Vitalitet og vekst, ekspansjon og progresjon. Nye tanker nye ideer får utspring i tre energien.

Tre energi i hjemmet er planter og grønne farger, det er området øst i boligen. Og det er barnerommet.

Ild elementeten lidenskapelig ild elsker

Ild er lidenskap, passion, glede, rødt, rosa, flammende bål, midtsommer og høy puls. Ild er entusiasme, varme, lys og aktivitet. Det er Yang i naturen. Det er energien til varme, handling, følelser, ideer, konsepter og sex. Vi trenger varmen og lidenskapen til ildens livgivende energi.

Ild energien farger er rød, rosa, fiolett, ametyst & oransje.

Jord elementet –omsorg  for alt & alle

Jord energien representerer  stabilitet, tålmodighet, ærlighet, balanse. Det er energien til fjellene, slettene, kysten og dalene. Det er vårt senter, vår holdepunkt, vårt hjem i et kaldt univers.
Jord energien er alle beige, brune, grå tone. Mørkebrunt, og lysebeige. Se ute i naturen. Nesten hvis sand på Maldivene eller mørkebrun-sort matjord er alle jord farger. Vi har vært «hekta» på jord farger her oppe i nord. Kaffe Latte, grå i alle nyanser. For mye stabilitet fører til stagnasjon. Jorden kan «holde» på energien. Vi trenger flyt og bevegelse. Ikke for rask, ikke for langsomt, akkurat passe.

Metall elementet –  simple living

Metall elementet representerer høstens energi, klar, skarp høstluft, bladene slipper trærne som står igjen nakne.

Metall energi er energien til refleksjon, ettertanke og healing. Det er tiden for å slippe det som ikke tjener sin hensikt lengre. har du levd med alt for mange ting, og ønsker å starte et nytt, bedre og enklere liv? Da kan de å bruke metall energien i hjemmet har god effekt. Jorden holder på energien (tenk ut i naturen, jorden holder vann og den holder røttene) mens metall slipper, (vann på metall, legger seg som vanndråper).

Metall energien er også øksens skarpe hugg, som kutter vekk overflødige greiner. Mot og visdom finner vi her, det krever mot å gi slipp.

Hvitt, sølv, gull og metallic sammen med runde former bringer metall energien inn i hjemmet ditt.

Vann elementetditt hjem er din stille hule 

Vann elementet representerer vinteren og nattens stille innadvendte energi. Har du et aktivt liv kan det å bruke vann i hjemmet dit hjelpe deg å roe deg ned. I dagens stressede utadgående liv kan hjemmet vårt være det stedet som hjelper oss å finne inn til vårt stille indre sentrum.

Se på trærne om vinteren og de ser døde ut, men nede i røttene er det et yrende liv. Vi har yang utvidende energier og vi har yin – sammentrekkende energier. vann enenergien er den innadvendte sammetrekkende energien. Det er filosofen og tenkeren.

Vann er ro, styrke og renselse. Den er ettergivende, formløs og kraftig. Vannet element gir deg kraften i fornyelse og gjenfødelse, det er både slutten av livet og ny begynnelse.

Bruk turkis, blått og sort i hjemmet ditt for å ta i bruk vann energien og finn din indre nord stjerne, ditt stille indre punkt hvor all din indre visdom er lagret.

Hvordan skape harmoni i livet og hjemmet?

For mye og for lite kan være feil begge deler. Hjemmet vårt har en energi. Kroppen vår har en energi. Kineserne har i tusener av år analysert disse energiene som kan enkelt deles inn i yin og yang og de fem elementene. Feng Shui er analysen av hjemmet. Det er å se på energien i hjemmet og sørge for at den flyter, ikke for rakst, da blir vi stresset, og ikke for sakte, da stagnerer vi. Finn ditt element, se hva som dominerer i hjemmet ditt, og la farger og elementer løfte deg. 

Takk for at du følger og meg takk for at du deler hvis du liker det du leser. Vil du lære om feng shui? Jeg har laget en GRATIS feng shui workshop som du kan se på nettet, du melder deg på HER.

Få mine feng shui hemmeligheter

You have Successfully Subscribed!