Det jeg elsker ved å ta på “kinabriller” når jeg observere verden er helhetstankegangen. Vi kan se på det dominerende elementet til et menneske, til et hjem, til et land, til en bedrift, til en by, til et rom, til et dyr, til en bil, til en form, osv osv. Alt vi omgir oss med har som regel et dominerende element. Denne bloggen handler om de fem elementene i hjemmet ditt. Hva dominer? Sjekk gjennom hjemmet ditt både innenfor og utenfor skapene. Hva elsker du? Hvilke elementer er fraværende? De fem elementene er et fascinerende tema, du kan lese mer om de HER

Bildene i denne bloggen er fra min yndingsdesigner Tricia Guld. Jeg bare elsker fargene og mønstrene hennes. Og hvis du har lest noen av bloggene mine legger du kansje merke til at jeg skriver “jeg bare elsker” i tide og utide? Etter at jeg har skrevet ferdig en blogg sletter jeg elsker i annenhver setning. Det blir som regel litt for mye “jeg bare elsker”. Som den ild person jeg er – elsker jeg rødt, lilla, rosa, ordet elsker, knallrød leppestift, varme, glede og passion.

I hjemmet mitt dominerer ilden. Rosa, røde og lilla gardiner, lidenskapelige gudinner og rosa tapet. Hvordan er det hjemme hos deg? Hva dominerer? Safer du alltid? Eller er du alltid full av passion, lidenskap og “too much” drama i livet?

Fem rom fem elementer 

Nedenfor finner du fem rom med de fem forskjellige elementene. Alle rommene er fra Designers Guild collections. Og selv om et element dominerer et det flere enn ett element i hvert rom. Livet er sammensatt. Det samme er hjemmet vårt.

Tre elementet  er du en kreativ, skapende sjel? 

Tre energien representerer vekst, vår, ny begynnelse soloppgang, og grønt. Kreativitet og nyskapning. Barnets nysgjerrige energi. Vitalitet og vekst, ekspansjon og progresjon. Nye tanker nye ideer får utspring i tre energien.

Tre energi i hjemmet er planter og grønne farger, det er området øst i boligen. Og det er barnerommet.

Ild elementet – Er du en lidenskapelig ild elsker?

Ild er lidenskap, passion, glede, rødt, rosa, flammende bål, midtsommer og høy puls. Ild er entusiasme, varme, lys og aktivitet. Det er Yang i naturen. Det er energien til varme, handling, følelser, ideer, konsepter og sex. Vi trenger varmen og lidenskapen til ildens livgivende energi.

Ild energien farger er rød, rosa, fiolett, ametyst & oransje.

Jord elementet – har du omsorg  for alt & alle?

Jord energien representerer  stabilitet, tålmodighet, ærlighet, balanse. Det er energien til fjellene, slettene, kysten og dalene. Det er vårt senter, vår holdepunkt, vårt hjem i et kaldt univers.

Jord energien er alle beige, brune, grå tone. Mørkebrunt, og lysebeige. Se ute i naturen. Nesten hvis sand på Maldivene eller mørkebrun-sort matjord er alle jord farger. Vi har vært «hekta» på jord farger her oppe i nord. Kaffe Latte, grå i alle nyanser. For mye stabilitet fører til stagnasjon. Jorden kan «holde» på energien. Vi trenger flyt og bevegelse. ikke for rask, ikke for langsomt, akkurat passe.

Metall elementet – elsker du simple living?

Metall elementet representerer høstens energi, klar, skarp høstluft, bladene slipper trærne som står igjen nakne.

Metall energi er energien til refleksjon, ettertanke og healing. Det er tiden for å slippe det som ikke tjener sin hensikt lengre. har du levd med alt for mange ting, og ønsker å starte et nytt, bedre og enklere liv? Da kan de å bruke metall energien i hjemmet har god effekt. Jorden holder på energien (tenk ut i naturen, jorden holder vann og den holder røttene) mens metall slipper, (vann på metall, legger seg som vanndråper).

Metall energien er også øksens skarpe hugg, som kutter vekk overflødige greiner. Mot og visdom finner vi her, det krever mot å gi slipp.

Hvitt, sølv, gull og metallic sammen med runde former bringer metall energien inn i hjemmet ditt.

Vann elementeter ditt hjem din stille hule? 

Vann elementet representerer vinteren og nattens stille innadvendte energi. Har du et aktivt liv kan det å bruke vann i hjemmet dit hjelpe deg å roe deg ned. I dagens stressede utadgående liv kan hjemmet vårt være det stedet som hjelper oss å finne inn til vårt stille indre sentrum.

Se på trærne om vinteren og de ser døde ut, men nede i røttene er det et yrende liv. Vi har yang utvidende energier og vi har yin – sammentrekkende energier. vann enenergien er den innadvendte sammetrekkende energien. Det er filosofen og tenkeren.

Vann er ro, styrke og renselse. Den er ettergivende, formløs og kraftig. Vannet element gir deg kraften i fornyelse og gjenfødelse, det er både slutten av livet og ny begynnelse.

Bruk turkis, blått og sort i hjemmet ditt for å ta i bruk vann energien og finn din indre nord stjerne, ditt stille indre punkt hvor all din indre visdom er lagret.

Hvordan skape harmoni i livet og hjemmet?

For mye og for lite kan være feil begge deler. Hjemmet vårt har en energi. Kroppen vår har en energi. Kineserne har i tusener av år analysert disse energiene som kan enkelt deles inn i yin og yang og de fem elementene. Feng Shui er analysen av hjemmet. Det er å se på energien i hjemmet og sørge for at den flyter, ikke for rakst, da blir vi stresset, og ikke for sakte, da stagnerer vi.

Ba Zi eller kinesisk astrologi er analysen av de fem elementene i kroppen, sinnet og sjelen vår. Det handler om å finne inn til kjernene av deg. Noen er rastløse, andre kan sitte stille i timesvis. I mitt eget liv har det å kjenne mitt horoskop vært til stor hjelp, både for min karriere, mitt kall og personlig.

Det har hjulpet meg å se på hvorfor jeg har tiltrukket meg de partnerne jeg har tiltrukket meg, og ikke minst har det hjulpet meg med å gi meg et konkret verktøy for å leve med balanse og harmoni. Tiltrekke meg sunnere relasjoner. Bruke farger på klærne som støtter meg. Gitt meg Chi Gong øvelser og meditasjoner jeg kan bruke når det stormer (for det gjør mitt liv ofte). Mat jeg kan spise. Vist meg hva jeg bør unngå. Hva som støtter meg, Hva som svekker meg.

Jeg lar ikke astrologien styre livet mitt, men det er et verktøy jeg har med meg, som et oppslagsverk hvor jeg finner styrke når jeg trenger det. Høres nesten religiøst ut dette her, men styrken finner jeg i farger, mat, øvelser og aktiviteter.

Takk for at du følger og meg takk for at du deler hvis du liker det du leser.

Få guiden som hjelper deg til julegaver med passion & purpose.

Denne guiden gir deg tips, både til gaver fra hjertet og til at du kan leve med mindfulness gjennom hele julen, fra forberedelsene til selskapelighetene er over. Last den ned Nå.

You have Successfully Subscribed!