Elsk ditt rot? Tenker du kanskje men en av de viktigste grunnene til at vi har det rotete i livet er motstand mot å rydde. Motstand har først og fremst å gjøre med å ikke være i stand til eller villig til å takle de negative følelsene rotet har i livet ditt eller motsatt du kan bli avhengig av de negative følelsene det å omgi deg med rot gir. Alt kan endres. Hvis livet ditt er for fullt, betyr det at du har en slags overflod. Du har mer enn det du bruker, egentlig et luksus problem. Psykolog Carl Jung hevdet at “det du motsetter deg, ikke bare fortsette men vil også vokse i størrelse.” Dvs at hvis du ikke tar rotet ved roten, vil det akkumulere og øke. Det blir bare ikke bedre av seg selv.

Ta en runde i hjemmet ditt. Se på alt du har lagret. Åpne opp skuffer og skap og takk hjemmet ditt og alle tingene dine. Du har investert masse tid og penger for å få et overfylt hjem. Om du liker det du ser eller ei, det er dine investeringer. Når du ser det og erkjenner det som er kan du ta andre valg. Spør deg selv, hvordan vil du investere din energi fremover? Bestem deg for hva du vil endre. Finn frem penn og papir og skriv det ned.  Hvilke følelser vil du leve med i hverdagen? Hvilke følelser trenger du at hjemmet ditt gir deg? Ikke tenk på hvordan, bare på HVA og HVORFOR. Hvorfor er din indre drivkraft. Hva er viktig for deg og hvorfor? Hvis det er noe du er misfornøyd med nå, skriv det ned. Hva er det du ikke liker? Og hvordan kan du endre det?  

Neste steg er å takke det som er i livet ditt nå. Takk ditt hjem. Er det ikke sånn du ønsker å ha det, kan du endre det. Er ikke livet ditt som du ønsker? Alt kan endres men uten å se ærlig på valgene du har tatt som har gjort at du er der du er i dag, er det vanskelig å forandre noe som helst. Ikke døm. Vi gjør så godt vi kan og når vi vet bedre, gjør vi det bedre. Når vi er takknemlig endres vår innstilling og det blir lettere å få til forandringer.  Rotet i hjemmet ditt har en lekse. Hva skal du lære? Eksempel, har du en overfylt To-Do liste må du lære å si nei. Har du masse gamle klær som du tenker du skal bruke…….en dag (bare jeg blir tynnere el noe i den duren), trenger du kanskje å akseptere deg selv akkurat som du er? Hva er leksene som ligger i det du fyller livet ditt med? Hva kan rotet ditt fortelle deg?

Finn ditt ”painpoint”. Hvor har du mest rot, på innsiden eller på utsiden. Er det rot i kroppen og du føler du bærer på for mange kilo, bestem deg for hva du vil kutte ut akkurat nå. Ikke begynn med en ny diett som lover de store endringene. Det er små steg på en daglig basis som skaper de store forandringene. Ta tre ting du spiser ofte som du vet ikke er bra for deg og bestem deg for å kutte de ut en måned. Har du en utfordrende økonomi? Bestem deg for en shoppingfri måned. Ikke gjør de store endringene. En måned er nok. Stop shopping en måned og kvitt deg med ti ting om dagen den neste måneden. Du kan klare det. Det trenger ikke å være store ting, en penn, hullete sokker, store ting og små ting, men vær konstant. 10 ting om dagen skal ut. Bli vant til å eliminere fremfor å fylle opp. Del det opp i små overkommelige daglige mål. Det er hemmeligheten.

Er du klar for å skape ditt drømmeliv og ditt drømmehjem? Ja jeg vet, dert er mye snakk om drømmejobb, drømmeliv, drømmehjem, drøm meg ditt og drøm meg datt. Mitt motto for å oppnå mine drømmer ligger i dette sitatet. “I believe that the best way to make your dreams come true is to wake up!”

Våkne opp og se hjemmet ditt som det er. Tro meg, de fleste av oss stapper ting og tang inn i skuffer og skap og vet ikke hva vi har. Konsekvensen er å bruke masse unødvendig tid på å finne det vi trenger når vi trenger det. Jeg vet at når du våkner opp og ser på din tidsbruk vil ofte du velge annerledes. Du slutter å ”sose” bort tiden din, og du kan frigi tid til å gjøre det du vil, men først trenger du en struktur på dagen din.  Rot er ikke bare dine ting, rot er det unødvendige som blokkerer energien i hjemmet og livet ditt å flyte fritt. Skal vi leve det livet vi drømmer om må vi kvitte oss med det som hinder oss. En ryddeprosess er en indre og ytre prosess. Vi trenger å rydde på innsiden og utsiden. Jeg har laget et enkelt kurs for å komme i gang. 21 Dager Ryddebootcamp. Les alt om mitt nye kurs HER som er for deg som ønsker å komme i gang med en indre og ytre opprydding. Takk for at du leser bloggen min. Og takk til deg som deler denne bloggen. Vi trenger å våkne opp og skape en bedre verden. Første steget er å eliminere det som IKKE skaper en bedre verden. Klemmer fra Nina