I går hadde jeg en fin Skype samtale med en god venn, hun var så lei av å ta på seg ansvaret for alle andre men klarte ikke å stoppe. Vi har alle en bagasje med oss fra barndommen, bevisst eller ubevisst og de fleste egenskapene vi har utviklet er kommet som et resultat av å beskytte oss i vanskelige tider. – Kanskje du bare skal se hvor hjelpsom denne ”pleaseren” din har vært i oppveksten din, sa jeg til henne. Min venninne ble blank i øynene, og jeg kunne se at hun fikk det jeg kaller et: AHA moment. Et Aha moment er når vi kan se ting på en annen måte uten å dømme           .

Elsk ditt rot er overskriften. De fleste jeg jobber med ønsker å kvitte seg med rot, både på indre og ytre plan. Men tenk hvilken luksus det er å ha for mange ting. Det vil jo si at vi har overflod i livet. Kanskje det ikke er alt du elsker i hjemmet ditt, kanskje det er for mye, men bare det å ha for mye er det mange mennesker på denne kloden som aldri opplever. Så fremfor å bedømme vårt rot nedenom og hjem, hvorfor ikke snu på det, og ta litt av overfloden vi har og dele med de som ikke har så mye.

Her i Østen møter jeg mange mennesker, og mange er fattige. Det som slår meg er at det er mye glede og latter i disse skurene. Det er ordning og reda også i bølgeblikk skur. En form for orden har alle hjem, selv om det er kaos er det en slags orden i kaoset.

Hvordan er det i ditt hjem? Er det kaos? Eller er det orden?

Vi omgir oss med en form, med noen vaner vi har opparbeidet oss. Og det er lett å se vanene dine. Har du en vane å spise sundt eller å leve usunt? Har du en vane å trene eller bare tenker du på å begynne å trene? Hjemmet ditt forteller mye om deg, har du en vane å legge ting på plass eller å la det ligge og slenge? Har du altfor mye overflod med ting men for lite overflod når det gjelder økonomi? Da kan det være lurt å se litt på hvordan du organiserer hjemmet ditt og hvor du bruker energien din.

For å endre noe må vi akseptere det. Det er eneste måten vi kan skape gode endringer på. Det samme gjelder hjemmet ditt. Start med å elske ditt hjem som det er. Det er steg nr. 1, neste steget er å se hva du vil gjøre annerledes? For livet vårt består av vaner. Endre dine vaner og du endrer ditt liv. Kanskje du skal lage noen andre vaner denne våren? Energien er frisk og ny, hver eneste dag åpner knoppene seg. Tenk hvilken kraft det skal til for å åpne opp en hardt knyttet knopp. Denne kraften er også inne i deg. For å finne denne unike kreaften må vi skru av alle andres stemmer og være stille. Vi må være stille og vi må lytte.

Mitt budskap til deg denne fredagen er: Elsk ditt liv, elsk ditt kaos, takk det du ikke ønsker å ha lengre, det som har gjort nytten sin, ta lærdommen og la det gå i kjærlighet.

Vil du ha GRATIS ryddetips, klikk HER 

Stor klem fra Nina

ninaw