Det er tørr luft og tette hus i Norge for at vi skal overleve vintersesongen. Godt er det at vi  har varme hus. Aberet er jo at det blir dårlig luft, som igjen gjør at hodet blir tungt, tankene funker ikke og du kjenner du kunne trengt en “instant boost”. Det mange av oss gjør er å helle på med kaffe, bare for å overleve dagen. men kaffe beveger ikke energien. Å flytte hjem til Norge etter mange år i tropene byr på sinde utfrodringer, derfor har jeg laget meg noen “overlevelses-strategier” for å klare å jobbe og ha den indre roen jeg trenger. Det er veldig enkle ting jeg gjør som tar noen få minutter men gjør en stor forskjell.

6 Super-enkle tips for å booste energien

12minenergirens11

#1. Gjennomtrekk

Fem minutters gjennomtrekk gjør underverker. Det enkle er ofte det beste.   Det er godt å bli minnet på de enkle stegene som endrer energien på et øyeblikk. Tett luft – fem minutter gjennomtrekk og du kan puste igjen.Det spiller ingen rolle om det er kaldt ute. Ta frem pleddet hvis det er kaldt og kjenn at du puster lettere – bokstavelig talt.

12minenergirens21

#2. Drypp Lavendelolje i hjørnene 

Eteriske oljer har vært brukt i tusener av år i alle kulturer for velvære og avspenning. Lavendel er en av de mest kjente og brukte. Den løfter energien og frisker opp lufta. Godt lukter den også. Du får kjøpt Lavendelolje i alle helsekostbutikker. Drypp noen dråper i hvert hjørne for rask energi boost. Pass på at du kjøper ekte olje, ikke syntetisk som er laget i et laboratorie. I laboratorie kan vi skape dufter og farger, men de høye vibrasjonene som påvirker energien er det bare naturen som kan lage.

Eneriboost

#3. Gå med søpla 

Søppel hører til i søppelkassa – ute! Det sier seg selv at det er stagnert energi. Hjelper ikke at du ikke ser den. Er søppelbøtta full, tøm den! Dra gjerne med deg litt papirer som ligger og slenger når du først er i gang. Husk sortering da! Endelig er det mulig å kildesortere i Oslo, og mange steder i landet.

12minenergyboost

#4. Brenn Salvie

Hvit salvie var en hellig urt for de amerikanske indianerne. De renset tipien, auraen og seg selv med den. Oppe i fjellene i California vokser den vilt.Lukten ligger som et teppe over landskapet. Det er helt magisk å bevege seg i de mektige fjellene. Her hjemme har jeg to store busker med Salvie i urtehagen på øya som jeg bruker hele tiden. Jeg legger bladene i en metall-skål og brenner minst en gang i uken. Buntene det er bilde av her får du kjøpt i New Age butikker eller på nettet. Hvis jeg skal rense en leilighet er Salvie uunnværlig. Tenn bunten gå rundt i huset eller kontoret og du får et instant eneriløft.

12minenergirens6

#5. Sku på lyset

Møke rom og levende lys er koselig men skal du få opp energien skru på lyset. Lys er energi – helt enkelt.Det er mørkt ig tungt i Norge nå. Lyset hjelper deg gjennom mørketiden.

12minutes

#6. Beveg energien med lyd

Sett på musikk.Lyd er kraftfullt. En operasangerinne kan knuse glass med stemmen sin. Er det stagnert energi, guff opp lyden, bruk bjeller eller klokker. Du vil  kjenne at energien løftes. I mitt Colombo-hjem har jeg et tempel rett ved siden av meg. Hver morgen kl. 0500 begynner munkene og chante. De trommer og slår på store gongonger. Det er mange grunner til at de chanter og bruker lyd.En grunn er at de beveger energiene og får renset templet før de skal sette seg i stille meditasjon noen timer.

Det enkle er ofte det beste 

Det er så lett å glemme det enkle, men det enkle er ofte det beste. Gjør regelmessig energi-boost i hjemmet og på jobben og få en rutine på å gjøre regelmessig Space clearing. Du vil kjenne at energien blir lettere og bedre, jeg lover.

Takk for at du hjelper meg å dele bloggen min. Verden trenger en bevissthet på energier. Alt er energi. Det har jo vitenskapen funnet ut for lenge siden.

Ønsker deg gode dager nå i mørke tiden på året. Husk på å ta noen stille pauser i løpet av dagen.

Klemmer fra Nina
ninaw