Hva er en farge? 

Farger kan løfte deg eller tappe deg for energi.

Farger er energi og energi vibrerer. Det er selve energibevegelsen vi ser på, ikke hva slags energi det er. Hvis alt er energi – noe vitenskapen har funnet ut for lenge siden, er det ingenting som står stille. Alt er i en evig transformasjon. Denne transformasjonen er utgangspunktet for både yin og yang og de fem elementene som all kinesisk medisin og filosofi bygger på.

«Det øyet oppfattes som farge, er elektromagnetisk stråling i bestemte bølgelengder.» Leser jeg på nettet. Men vent nå litt, farger oppfattes ikke bare med øyet, farger oppfattes med hele kroppen.
Artisten Neil Harbisson er født fargeblind og har aldri sett en fagre, men han har lært seg å høre farger. Hans TED talk er sett av over 1,7 millioner mennesker. Vi ELSKER FARGER

Vi kan lære oss å høre farger. Vi ser farger. Farger gjør oss glad. Farger skaper stemning. Farger påvirker følelser.

Det ligger i språket vårt. Han var en fargerik person. Hun var en grå mus. Vi hadde fargerike dager. Dagene var grå.  Det sier alt. Hun var så rasende at hun så rødt. Han var sjalu og så grønt. Jeg er blå i dag. Vi forteller stemninger med farger.

Farger

Hjemmet vårt kan være grått eller full av farger. Kroppen vår absorberer farger fra klærne vi bruker. Ved å bruke farger bevisst kan vi skape balanse i livet. Når vi velger farger kan vi bringe inn både følelser og stemninger som vi kan føle vi trenger påfyll av. De er der for deg – fargene. Bruk dem. Lek med fargene. Ha det GØY med farger.

Her er seks forskjellige farger som bringer inn seks forskjellige følelser og stemninger. 

#1. Grønt

Er vårens energi. Det er kreativitet, innovasjon og vekst. Kraften som skal til for å åpne en blomster-knopp ligger i den grønne fargen. Nytenkning, kickoff og ny start. Det blåser en ny vind over landet. Dette er litt av hva den grønne fargen representerer. Har du lite energi?Omgi deg med grønne planter, bruk grønne klær og kjenn hvordan du blir løftet av den utadgående oppløftende energien. Gå i skogen, Sett deg inntil et tre og la naturen snakke til deg. Se på sol-oppgangen, ta det inn ikke bare i øyet og sinnet – men hele kroppen.

Grønt

#2. Rødt

Lidenskap, kjærlighet & hat, seksualitet & sitrende spenning. Rødt er “high frequense” energy. Kle deg i rødt og du får oppmerksomhet. Den røde fargen vibrerer med nesten dobbelt så sterk intensitet som den blå. Rødt representerer ild-energien, midtsommer og midt på dagen, når energien er “Top of the Peak”. Og når vi er på toppen – da går det en vei og det er nedover. Alt går i bølger. Glede kan bikke over til over til hysteri, kjærlighet til hat. Det er om vinteren, når det er kaldt og grått ute at den røde fargen varmer, løfter og smelter oss. Interessant nok bruker vi mest sort og grått i den kalde tiden, da ildenergien er fraværende og det er akkurat ilden vi trenger. Er du frossen; ta deg et rødt fargebad og kjenn hva det gjør med deg. Skal du på date, bruk rødt. Den røde fargen kan være både varm og kald. Se på huden din, har den en gul eller blå undertone? Er huden din gyllen bruk varm rød, har du en blå undertone, bruk en kald rød farge (som fremdeles er varm) .

Rødt

#3. Rosa

Rosa tilhører også ildenergien, med det er yin ild, den milde ilden, stearinlyset som lyser opp og viser vei. Rosa er den feminine fargen. Den løfter deg, men ikke like intenst som den røde fargen. Jo dypere og mere intens rosa farge jo mere pasjon og lidenskap er det i den. Lyserosa og babyrosa er snillere, litt mere forsiktig, fremdeles ild. Ildelementet har mange farger. Se inn i peisen og det er et mylder av farger i den dansende ilden. Hvis du synes rødt er litt – too much, prøv med rosa.

Rosa

#4. Gult

Gult tilhører jord energien. Det er en stabiliserende energi. Den er mild og nærende. Gult er også solas farge og bringer solstråler inn i hjertet på kalde vinterdager. Den gule fargen har kraft på en mildere måte enn for eksempel rødt. Gult er en intellektuell farge, fornuftig og stabil. Bruk den når du kjenner deg stresset og du trenger å jorde deg.

Gult

#5. Gull & sølv

Kanskje du tenker at; gull og sølv kan da ikke være noen farger og jeg er til dels enig. Det er ikke farger vi ser på men energien. Gull og sølv tilhører metall elementet som representerer tiden vi høster det vi har sådd. Kle deg i gull, sølv og glam opp hverdagen og se hvordan du får følelsen av å leve i overflod. Og føler du at du lever i overflod kommer det strømmende. Det er “the law of attraction”. Vi kan ikke sette oss ned ustelt og shabby og få følelsen av at alt strømmer til oss og at vi lever i overflod. Hva du omgir deg med setter standarden for hva du føler. Og husk overflod er å leve i flyt, å kjenne at det du trenger kommer til deg når du trenger det. Det du fokuserer på vil vokse. Fokuserer du på dine mangler eller på dine gaver i livet?

Gull & sølv

#6. Blått

Blått er vannelementets farge. Blått er en god farge for kommunikasjon, Vil du se seriøs ut velger du blått. Det er også en kjølende farge som har nesten halvparten av den røde farges intensitet når vi skal snakke om vibrerende frekvenser. Vi skal ikke ha “high frequent energy” hele tiden. Er du stresset velger du blått. Er du usikker og nervøs kan blått være en god farge. Om sommeren er det behagelig med kjølende blått.

Blått

Velg dine farger med omhu. Lær deg å lytte til hva kroppen din vil ha. Neste gang du skal kle på deg. Kjenn at du forbinder deg med pusten. Du trekker pusten dypt inn og ut og kjenner hvordan luften beveger seg ned halsen og fyller kroppen din. Stå et par minutter utenfor klesskapet ditt. Slipp tankene. Kjenn etter hva du vil ha på deg. Hvilken farge trenger kroppen din i dag? Hvilket antrekk snakker til deg?

Kos deg meg farger. Jeg bor i hele vinteren i Østen og ser hvordan vibrerende magiske farger virker på humøret mitt. I mørketiden i Norge trenger vi å omgi oss med farger. De nærer kropp, sjel og sinn.

Tusen takk for at du hjelper meg å dele bloggen min, vi trenger en fargerik verden.

Nå skal jeg ha et GRATIS nettkurs: introduksjon til feng shui, vil du være med? Klikk her så finner du når det er og påmeldingen. 

Klemmer fra

nina-wolther