I Asiatisk tradisjon, er Chi livskraften som gjennomsyrer hele verden. I tillegg til å være i alle levende vesener, finne vi Chi i naturen, i hjemmet vårt og våre omgivelser. I kroppen sirkulerer Chien i et nettverk av veier og kanaler som blir kalt meridianer.

Alt det vi tenker når vi hører ordet liv – pusting, snakking, soving, spising, evnen til å tenke, lese og høre – finnes takket være energien i kroppen. Vi kan godt si at livet er en indikasjon på Chien i kroppen.

I Japan kaller de det Ki, i India Prana. Har du Chi blokkeringer i kroppen vil det etter en stund manifestere seg sykdom. Har vi dårlig Chi i hjemmet vil vi føle at hjemmet mangler liv. Feng shui er den urgamle kinesiske kunstarten å balansere chien i hjemmet slik at du kan få et hjem som løfter deg. Vi kan godt si at Feng Shui hjelper hjemmet ditt å komme til liv, slik at du bor i et levende hjem med energi, glede og indre ro.  

I hjemmet kan vi dele opp Chi i to kategorier:

#Sang Chi & Sha Chi

#Shang Chi

Er den gode energien som gir oss støtte. Vi får den først og fremst fra de myke, vakre former i hjemmet, planter, dyr, støttende elementer inne i hjemmet og landskapet rundt oss. Shang Chi er den gode energien vi vil ha i huset og omgivelsene våre som gjør at vi smiler når vi kommer hjem,

#Sha Chi

Er negativ energi og kan også beskrives som giftpiler. Det er en negativ Chi som er for voldsom. Vi kan ikke alltid bli kvitt Sha chi, men vi kan lære oss måte å kontrollere den. Det første stedet vi ser etter sha chi er utenfor døren vår.

Det kan være trær, lyktestolper, skarpe hjørner, taggete fjell, veier som kommer rett mot oss etc. Alt som vi føler er negativt å se på er Shar Chi. Symbolske former med negativ energi, stygge hus etc. Enkelt forklart kan det som påvirker sansene våre i negativ retning være sha chi.

Det viktigste prinsippet i feng shui handler om å fange den gode chien – Sang Chi – og kontrollere den dårlige – Shar Chi.

Hvordan gjør du det i praksis? Star med å bli kjent med hjemmet ditt. Jeg mener ordentlig kjent. Har du tenkt over hvor du føler det er god energi/Chi og ikke så god?

Og det trenger ikke å bare være god og dårlig, det er enkle ting du kan sjekke.

Sover du godt? Hvis ikke kan det være en Chi på soverommet ditt som er for aktiv, soverom skal ha en rolig Chi.

Arbeidsrommet – føler du at du jobber godt? Eller føler du at det er vanskelig å være fokusert? Er det ikke lett å jobbe fokusert kan det hende du trenger å jobbe med kontoret ditt.

Jeg jobbet med et par som begge jobbet hjemmefra. Mannen hadde både hjemmekontor og jobbkontor og kunne jobbe fra hvor han ville. Tidligere hadde de brukt et stort rom til soverom og det lille gjesterommet til kontor. De byttet, rommene, soverommet er jo egentlig et sted du skal og  sove så det trenger i utgangspunktet ikke være så stort.

Mannen i huset ble så glad i hjemmekontoret sitt at han er nesten aldri på sitt ”utekontor” fordi han fikk et godt sted å sitte å jobbe.

 

 Har du barn? Legg merke til barnerommene som ofte er små, overfylte med en pult som barnet sitter og ser rett i veggen, hvor ofte sitter barnet ditt der å gjør lekser? I de flste hjem jeg har jobbet sitter ungene på kjøkkenbordet og gjør lekser. Ikke noe feil med det, men bli bevisst Chien i hjemmet ditt så kan du utnytte plassen på en mest hensiktsmessig måte.

Mandag 14 januar har jeg webinar, hvor jeg deler mine Feng Shui hemmeligheter. Meld deg på HER: https://ninawolther.no/fengshuiliving-2019/ det er ikke ofte jeg holder disse webinarene lengre, så heng med, så lover jeg at jeg gir deg noen interessante måter å “Feel the Chi/energy/force/Ki/Prana” i ditt hjem. Og når du lærer å kjenne Chien i hjemmet ditt kan du lære å kjenne Chien i livet ditt, det vil bli lettere å ta valg som støtter der og hjelper deg til å skape det livet du drømmer om. Og det starter med: Feel the Chi. 

https://ninawolther.no/fengshuiliving-2019/

Takk for at du leser bloggen min og hjelper meg å dele.

Klemmer fra Nina