“For my ally is the Force – and a powerful ally it is. Life creates it, makes it grow. Its energy surrounds us and binds us. Luminous beings are we, not this crude matter. You must feel the Force around you: here. Between you, me, the tree, the rock, everywhere, yes. Even between the land and the ship.”
Master Yoda
Husker du Star Wars? Jeg husker det som det var i går. Musikken, stemningen, romantikken, kampen mellom det gode og det onde. I dag ser jeg på Master Yodas undervisning med helt andre øyne. Jeg forsto ikke dybden av det i ten-åra. Men jeg ser at det jeg har jobbet med de siste 18 årene er denne kraften som Master Yoda snakker om.

The Force – Energy – Chi – Ki – Prana – kjært barn har mange navn. Det finnes en kraft som er i oss og rundt oss, som omgir oss og forbinder oss, som får trærne til å gro, blomstene til å åpne seg, hjertet til å slå og lungene til å trekke pusten. En usynlig kraft vi kan kjenne men ikke se. Denne kraften kaller kineserne Chi. Alt er Chi. Vi kan ikke helt sammenligne Chi med det vi i vesten kaller energi. Fordi Chi er enda mere, det er egentlig alt. Det er også bevegelsen bakenfor bevegelsen. 

Feng Shui er studiet av denne Chien og hvordan den påvirker oss i hjemmet og på arbeidsplassen.Feng shui gir innsikt i tingenes innerste kjerne og hjelper deg til å få ytre balanse og indre ro. Virkningen er harmonisk samspill mellom deg og omgivelsene dine slik at du kan skape det livet du ønsker. Du kan på en måte si at en dyktig feng shui mester vil ”controll and use the force.”

Chi er ikke noe magisk, men veldig naturlig. Vi kjenner den alle sammen. God Chi gir oss den deilige gode følelsen når vi er ute i naturen. Du ser en vakker blomst, en soloppgang, en liten valp. Eller når du kommer inn i et helt fantastisk hjem, du kjenner at roen senker seg, skuldrene synker og det er godt å være der.

Dårlig Chi gir oss ubehag, spenninger og uro. Chien kan være stagnert eller ubalansert. Det er lett å kjenne forskjell på god og dårlig Chi. Eller Shar Chi (dårlig) og Sang Chi (god) som vi kaller det i Feng Shui.

Du kan lære å kjenne Chien i hjemmet ditt. Et utrykk vi bruker når vi kommer inn i et rom hvor noen har kranglet er – “det var så tett at jeg kunne skjære i luften”.  Har du vært ute og reist og kommer hjem er det tungt inne. Energien har ikke beveget seg på lang tid. Dyr, barn, musikk, lys, dufter og bevegelse er alle Chi-kilder som gjør at energien beveger seg.

I tillegg til stagnert Chi kan det være andre ting med huset ditt som gjør at det er dårlig Chi. Rot og for mange ting er en årsak. Det kan også være hvordan huset ditt er bygget eller omgivelsene rundt huset. Det finnes mange årsaker til god eller dårlig Chi i et hjem. Det er her feng hui kommer inn. Feng shui er et redskap å forstå Chien, kontrollere den dårlige og utnytte den gode Chien. 

God gammeldags rengjøring med risting av puter, teppebanking ute i frisk luft og grønnsåpe er bedre energi-rens enn støvsuging. I tillegg til å holde det ryddig og rent anbefaler jeg å ta en energi-rens i hjemmet regelmessig. Minst en gang i måneden gjør jeg det. Da tar jeg puter og tepper ut i frisk luft: Rister og banker, brenner Salvie, spiller høy musikk og får energien til å bevege seg. Kjenner jeg meg tung (og da er ofte energien i hjemmet mitt tung) gjør jeg noen kjappe tiltak for å få bevegelse. Dette gjør jeg fordi når energien beveger seg, løsner den – helt enkelt.

Vi du ha GRATIS feng shui Inspirasjon? Klikk HER og be om min mini guide til feng shui.

Ønsker deg gode dager med god Chi flyt, ikke for rask og ikke for langsomt. Det er sånn energi vi vil ha i livet. Og har du noen dager hvor chien går for raskt så kan du velge å slakke den ned ved å skru ned tempoet. Motsatt, er det for lite bevegelse i livet ditt, begynn å beveg deg. Du trenger å bevege chien i kroppen din for å få en god flyt av energi. Alt henger sammen som usynlige tråder i en vev. 

Takk for at du følger bloggen min, hvis du liker det du leser blir jeg veldig glad hvis du hjelper meg å dele. Verden trenger feng shui. 

Klemmer fra Nina