I feng shui kobler vi hver farge til en følelse, en sesong en stemning og en retning. Vi kan dele fargene i 5 ELEMENTER.

De fem elementene er grunnmuren i all kinesisk filosofi. Elementer er egentlig et feil ord fordi vi tenker ofte på elementer som stillestående energi og ingenting står stille.

Det er en levende vibrerende energi vi omgir oss med. Og vi kan sloss mot den eller vi kan spille på lag meg den. Moder jord er en egen organisme vi er en del av. Det er når vi begynner å forstå disse kreftene naturen har og tar i bruk de på en hensiktsmessig måte (hensiktsmessig er det kun når våre handlinger støtter naturen) at vi kan leve et liv i harmoni og balanse. 

Her hvor jeg bor er farger en naturlig del av hverdagen. Folk bruker farger og vi omgir oss med farger. Selv “forsiktige” mennesker tør å bruke farger. hvordan er det med deg? Er dine dager og ditt hjem fargerikt? Jeg er overbevist om at ved å bruke mere farger i hverdagen vil livet bli mere fargerikt. Det ytre speiler det indre.

Alt er i endring, alt går sirkel, men ingenting kommer tilbake til det som var. Hva har dette med farger å gjøre da? ALT!!!! Absolutt alt. Farger er ikke stillestående energi. Farger bringer med seg en magisk energi som pulserer og vibrerer. 

Det øyet ser som farger er lys splittet i forskjellige bølgelengder og forskjellige bølgelengder er forskjellig type energi. De forskjellige fargene har forskjellige budskap og fargene kan settes sammen med både retninger, stemninger, følelser og sesonger. Hele filosofien til de fem elementene er stor og dyp,

Her er instant versjonen.

Grønt gir deg kreativitet

Rødt gjør deg lidenskapelig og hot

Gult gir trygghet

Hvitt gjør deg myk

Blått gir deg ro

Når vi begynner å forstå elementene, fargene og hvordan alt henger sammen, kan vi lære å kjenne oss selv. Vite hva som støtter oss og hva som drenerer oss. Da kan fager være en kilde til energi påfyll i hverdagen. Vi kan ta i bruke elementene og la de balanser oss. La de harmonisere oss. Farger er rett og slett nøkkelen til et fargerikt liv. 

Takk for at du hjelper meg å dele bloggen min og spre kunnskapen om FengShui.

Hilsen Nina

Få mine feng shui hemmeligheter

You have Successfully Subscribed!