Feng shui skaper virkelig mirakler. Ikke bare kortsiktige, men langsiktige. Er det feelgood følelsen som gjør det eller er det noe annet? Hva som kommer først av høna eller egget er vanskelig å si men en ting er sikker, skal vi ha egg må begge deler være på plass.

Jeg har akkurat vært på tur til København og stakk innom et sted jeg hadde gjort feng shui for noen år siden. Solar Plexus ligger i Studie stredet i København. Klinikken tilbyr massasje og en del alternative behandlingsformer. Den gikk greit, men eieren jobbet dag og natt og følte at hun ”måtte” være der for at regnskapet skulle gå i pluss.  Da jeg gjorde konsultasjonen skulle hun ut i svangerskapermisjon og var engstelig for hvordan det skulle gå uten hennes arbeidsinnsats.

Nå var barnet blitt i skolealder og Solar Plexus har fulle lister hver dag. Det er blitt den mest populære klinikkene i København. Eieren jobber lite, fordi hun har folk som tar ansvar for jobben sin og hun kan drifte sentre hjemmefra. Det gjør meg ydmyk når jeg ser hva feng shui kan gjøre for businessen. Den gangen jeg gjorde konsultasjonen hadde vi en avtale om at jeg kunne ta bilder før og etter og dele prosessen. Jeg skrev en artikkel jeg publiserte i et magasin. Da hadde jeg ingen blogg, etter å ha besøkt stedet igjen fikk jeg lyst til å dele noen av det vi gjorde i bloggen. Her er litt av de tiltakene som ble gjort:

RESEPSJONEN – DET VIKTIGSTE

solaplexus6

Det viktigste satsingsområdet var en gjennomgående oppryddig og strukturering av hele klinikken, samt total oppussing av resepsjonen.Klinikken hadde en omsetningsøkning på over 250 % umiddelbart etter omgjøringen, i en nedgangsperiode.

Solarplexus1

FØR: Resepsjonen var rett innenfor døren og et lite behagelig sted å jobbe. Dette resulterte i at resepsjonsmedarbeiderne ikke var på plassen sin når telefonen ringte. Bestillingslistene fungerte ikke som de skulle, og strukturen på hele klinikken var dårlig. Det var ikke en helhet i rommet. Fargene til klinikken var grønt, mens det ikke ble speilet av interiøret. En del varer sto som støvsamlere. Garderoben var et lite trygt sted å henge klærne rett innenfor døren. Menyen sto på siden av resepsjonen, med en salgskurv foran. Det var alt for mange forstyrrende elementer i rommet, og det var ikke tenkt helhet.

solarplexus2

FØRVisittkortene til medarbeiderne sto inne i resepsjonsdisken, foran et speil som gjorde at kunden møtte et rotet inntrykk e. Venteplassene var så lave at når kunden hadde satt seg for å vente var det et ork å reise seg igjen. Bildene var pene nok, men det var ingen rød tråd som gikk igjen og kommuniserte det klinikken ville utrykke. Eieren var klar på at det var grønt som var klinikkens farge, men de eneste grønne elementene var putene på venteplassen, noen få grønne bambus greiner og en grønn stripe på visittkortene.

solarplexus3

ETTER: Ny resepsjonsdisk ble laget og flyttet slik at det ble et bedre sted å jobbe og et mer behaglig sted å møte for kundene. Vare utvalget fikk en gjennomgang og varene fikk en bedre eksponering. Den grønne fargen går igjen i hele rommet. Det ble ro og helhet

solarplexus4

ETTER: Nye venteplasser med behagelige stoler som er enkel å reise seg opp fra. Den grønne fargen går igjen og det er helhet i interiøret.

OPPSUMMERING: Eieren kostet på resepsjonen ca. 100.000, en del penger, men investeringen betalte seg tilbake etter en måned. Og nå, seks år etter er dette et av Københavns mest populære steder.

Å gjøre feng shui lønner seg. Ikke bare trivsel og arbeidslysten øker men omsetningen og økonomien kommer på plass.

Solarplexus5

Å jobbe med feng shui, besøke gamle kunder og høre suksess historier gjør meg ydmyk og takknemlig for alle mestrene jeg har fått truffet på min vei og jeg har lært denne urgamle kunnskapen av.

Akkurat nå har jeg laget 3 videoer med feng shui tips for ditt hjem, legg igjen eposten øverst p siden så får du de tilsendt.

Klemmer fra Nina

…..og tusen takk for at du hjelper meg å dele bloggen min. Verden trenger feng shui.