Feng shui betyr bokstavelig talt vind og vann og er den urgamle kunsten å balansere en positiv energiflyt  hjemme og på  arbeidsplassen. Det er vind og vann som gjennom tusenårssykluser har formet landskapet og omgivelsene rundt deg.

Der hvor landskapet er mykt og nærende er det en myk, nærende chi (energi) som har skapt det, og der hvor landskapet er røft og aggressivt er det en røff aggressiv chi (energi) som har skapt det. Denne energien vil påvirke deg og være med å forme deg og ditt liv.

Ditt hjem er en forlengelse av din kropp. Se for deg et sett med russiske dukker, hvor huset kan sees på som en av dukkene. Bydelen, byen, landet, verdensdelen, planeten osv. Vi har lag på lag utenpå vår fysiske kropp. Alt er med på å forme den du er.

 

#01 Se på ditt hjem med ”Feng Shui briller”

Hvordan kan du da ta denne forståelsen inn i ditt hjem? Det første du kan gjøre er å nullstille deg. M.a.o., se hjemmet ditt med nye øyne. Vi mennesker er vanedyr og når vi bor på samme sted over lengre tid kommer det ofte skylapper på, og vi lar det meste gå på autopilot. Vi kan bli så vant til å leve i et ustrukturert hjem at vi ikke legger merke til hva vi egentlig har eller hvordan vi har det. Første steg er derfor å få en bevissthet om  hvordan hjemmet ditt og arbeidsplassen ser ut. Fungerer alt som det skal? Hvordan fungerer livet ditt generelt og hvordan har de andre familiemedlemmene det? Kommer det energi til boligen din eller blir den blokkert? 70% av det som skjer inni boligen din kommer utenfra.

#02 Rot

Rot inni boligen er en annen kilde til blokkering. Uansett hvor avanserte feng shui metoder som blir brukt vil rot og kaos blokkere flyt av energier. Rot blokkerer energien, den energien som skulle kommet til deg, løftet deg og du skulle hatt til rådighet. Den blokkeres av for mange ting og rot. Kommer energien frem i hjemmet ditt? Hvordan bruker du energien din? Er livet i flyt eller er alt et rot? Kjenner du deg sliten? Tappet for energi? Start med å kvitte deg med alt du ikke bruker og kjenn hvordan energien begynner å bevege seg igjen.

 

#03 Symboler

The Secret og ”the law of attraction” er blitt populære filmer og bøker. Det som henger på veggene dine ser du hver dag, men er du klar over  hvordan det påvirker deg? Gå gjennom hvert bilde du har  og se hvilke signaler de sender ut. Støtter de det du vil tiltrekke deg i livet ditt? Jeg har sett utrolige eksempler på hvordan man kan  tiltrekke seg det man har hengt opp på hjemmets vegger. Ønsker du deg en partner vil for eksempel ikke et bilde som symboliserer ensomhet være av det god. Sørg for å omgi deg med bilder som ”støtter” de verdiene du ønsker deg.

#04 Planter

Planter er levende vibrerende energi som minner oss på at vi er en del av naturen og naturen er en del av oss. I tillegg er planter naturens luftrensere. Visste du at NASA har laget sin egen oversikt over de mest rensede plantene? Ønsker du tips til de beste Feng Shui plantene kan du lese om det HER.

#05 La det bli lys

Lys er energi, og orge er et land med mye mørke. Det er fristende å bare la det være mørkt, tenne levende lys og skape hyggelige stemninger, men når du skal jobbe så trenger du lys. Tenk kreativt, hvordan kan du lyse opp mørke kroker for å skape bevegelse i rommet? Bruk lyset bevisst for å aktiviserer energien.

#06 Vær våken

Det er så lett å gli inn i den vante tralten og ikke legge merke til vårt hjem. Det bare blir sånn liksom. Når du skaper en bevissthet i hjemmet ditt skaper du også en bevissthet i livet ditt. Ingenting burde gå på autopilot. Denne dagen kommer aldri tilbake, kan du favne magien og mystikken som ligger der – rett foran øynene dine? Kan du leve med takknemlighet? Du har kanskje ikke det hjemmet du drømmer om, men du kan skape et hjem som støtter deg akkurat der hvor du er nå. Når du lærer deg å verdsette det du har vil du tiltrekke deg mer, mens hvis du fokuserer på manglene dine vil du tiltrekke deg det. Energien går hvor ditt fokus går. Vær takknemlig for det du har og se hvor magisk livet ditt er.

Har du lyst til å lære feng shui i dybden? Bli med på årets Feng Shui Living kurs, et kurs hvor jeg tar deg med inn i energienes verden og viser deg hvordan hjemmet ditt påvirker deg. Du får konkrete verktøy til å skape det hjemmet som støtter deg hvor du er nå, og jeg hjelper deg gjennom hele prosessen.

Les alt om fengshuiliving her

Takk for at du leser bloggen min, takk for at du hjelper meg å dele. Hvis vi alle har litt mer bevissthet med oss i hverdagen vil verden bli et bedre sted.

Klemmer fra Nina

You have Successfully Subscribed!