Det er kaldt vi trekker oss innover, fyrer i peisen og skrur opp varmen og lufta blir knusktørr. Huden er tørr, vi kjenner oss avskåret fra alt, jo flere og mere elektroniske duppeditter vi bruker jo tørrere blir lufta og jo trettere føler vi oss. Kjenner du deg stiv i maska av for tørr luft? Eller trett og uopplagt når du sitter inne og jobber med data hele dagen? Det finnes en løsning med enkle grep du kan gjøre på få minutter for å få et bedre inneklima.

Løp og kjøp noen planter.

For biologien vår er det helt unaturlig å sitte innesperret i et tett rom omgitt av elektromagnetisk stress hele dagen. Vi skal ikke mange årene tilbake i tid før vi tilbrakte det meste av dagen ute i naturen. Ja, vi lever i en annen tid nå, men kroppen vår har ikke forandret seg stort. Påkjenningen ved å oppholde seg innendørs det meste av døgnet er stor. Mennesker som oppholder seg i rom med planter sier at de føler seg bedre både fysisk og psykisk. Grønne planter er balsam for kropp og sjel.Forskning viser også at med inneplanter får du økt kreativitet og fokus, er mindre forkjølet og om ikke det er nok, er det mindre bakterier og mindre støv.

Deepak Chopra

Visste du at NASA har laget en egen liste over de mest luftrensende plantene? De anbefaler minimum en plante pr. 10 kvadratmeter. Feng shui er studiet av naturen og hvordan du kan ta naturens prinsipper inn i hjemmet. Du trenger levende organismer rundt deg for å trives. I feng shui ser vi i tillegg på formen til planten. Det skal være myke, runde, gode former. Som er god for luften og vakker for øyet.

 

Her er de fem beste feng shui stueplantene: 

Chamaedorea

#1 Elegantbergpalme (Chamaedorea)

er blant plantene som booster luftfuktigheten mest. Nesten som en miniluftfukter. Den tåler til og med å stå ganske mørkt. Lette blader bringer eleganse inn i hjemmet ditt. Vil du skape en oase og “leke” at du bor i tropene. Fyll hjemmet og kontoret ditt med denne palmen og glem regn, sludd, gråvær og kulde.

 

 

 

gronnrenne

#2 Grønnrenner (Chlorophytum comosum)

er en lettstelt og villig plante. Heng den høyt oppunder taket og den rocker med sine lange, stripete blader. Grønnrenner er superenkel å formere og er rangert som nr 3 på NASA skalaen over planter som renser formaldehyde fra luften. (kemi er ikke min sterkeste side så jeg er usikker på hva den gjør for lufta, men gøyal er den og godt gjør den.)

 

 

 

peacelilly

#3 Fredslilje (Spathiphyllum)

er min favoritt. Den er vakker, elegant og enkel. Glemmer du som meg å vanne, forteller den deg tydlig at den er tørst ved klappe sammen i god tid til å reddes. (Lurer på hvor mange ganger jeg redder mine fredsliljer i siste liten). Fredsliljen tilfører også luftfuktighet og renser luften for alkohol, aceton, tricloroetylen, benzen og formaldehyd.

 

 

 

gullplante

#4 Golden pothos (Scindapsus Aures)

er også kjent som djevelens eføy og lar seg vanskelig knekke. Vokser nesten like raskt som bønnestengelen til Jack, og hjelper deg å bli kvitt formaldehyd i lufta. Selv om du setter den i en mørk krok overlever den. Har du spisse hjørner i hjemmet, (som ikke er bra feng shui) kan den henges over dem for å få en bedre og mykere flyt.

 

 

 

 

pengetre

#5 Pengetre (Crassula Ovata)

er et kjært barn med mange navn. Andre navn er jadeplante, vennskaptre og lykkeplante. Pengetreet blir sett på som velstandssymbol og er et must i hvert hjem og hver business. Hvem sier at ikke penger vokser på trær? Hvis du er så heldig at denne sukkulenten slår ut i blomst med små rosa eller hvite blomster, ja da er din fremtid sikret.

Start med å se på de plantene du har. Har de nok jord? Ser de friske ut? Er det blader som er visne? Gjør det enkelt. Når de plantene du har ser fine ut kan du kjøpe flere. Fyll kontoret og hjemmet. På soverommet skal du maks ha en grønn plante. Ellers så kan du nesten ikke ha for mange planter. De booster lykkefølelsen fordi du kjenner deg forbundet med  naturen. Når vi steller plantene renser vi vekk en del av det elektromagnetiske stresset som omgir de fleste av oss som jobber på PC store deler av dagen.

 

 

Del hvis du liker bloggen og kommenter gjerne. Feng shui endrer liv. Vi trenger en bevissthet på omgivelsene våre. Følg med på bloggen, her kommer jevnlig råd til deg. Første steget for å få en god flyt i hjemmet er å kvitte seg med det du ikke trenger.

 

Vil du ha GRATIS feng shui tips, klikk her, og last ned min feng shui e-bok

nina-wolther

Feng Shui tips