fengshuiwater

Feng Shui?

 • Er ikke det sånn derre kinesiske greier om hvordan man møblerer hjemmet sitt’a?
 • Jeg har gjort feng shui hjemme, har en padde med tre mynter på kontoret for å få pengeflyt!
 • Er ikke det noe innenfor det alternative?
 • Er det en type kampsport?
 • Feng hva?

Det mangler ikke på kommentarer når jeg forteller om mitt yrke de siste 13 årene: Fengshuikonsulent. Få vet egentlig hva feng shui er, og min drøm med denne bloggen er å spre kunnskapen samt inspirere deg til å leve et liv med disse urgamle naturlige prinsippene for å leve et godt liv som både gir deg energi og indre ro.

De fleste prinsippene vi bruker i feng shui er logiske, jeg kan godt si at det er logiske prinsipper organisert i et komplekst system.

Feng shui ble avdekket i Kina og kan spores så langt som 5000 år tilbake. En lang periode var feng shui kun forbeholdt keiseren, og det var dødsstraff å forlate hoffet hvis du var innviet hemmelighetene. I dag er feng shui kjent blitt kjent i vesten, men metoden som har spredd seg er en svært forenklet metode som ikke gir ekte autentiske feng shuien oppmerksomhet.

I Østen gikk alltid læra fra Mester til elev, og lite ble skrevet ned. Det skulle deles, erfares og sitte i hue. Sånn har det vært i tusner av år. Selv har jeg vært så heldig å studere med en ekte Mester, Master Chan Kun Wah. Undervisningsmaterialet jeg har fått av min Mester er skrevet med kinesiske tegn, og har tatt lang, lang tid å sette seg inn i. Jeg vet at når han vandret oppe i fjellene i HONG KONG med sin Mester for å finne dragens kosmiske pust, fikk han ikke lov til å bruke notisbok, det han lærte var ikke noe verd hvis det ikke satt i hodet sa Grand Master Chue Yen som var hans Mester.

FengShuiMaster

Kort fortalt er feng shui læren om hvordan naturen virker, hva som skjer når vi gjør inngrep i den og hvordan vi kan spille på lag med naturens krefter og ta denne forståelsen inn i hjemmet, hagen, businessen og livet for å leve det gode livet i flow og overflod.

Sentralt i feng shui er forståelsen av yin og yang. Yin og yang er læren om motsetninger. «The law of attraction» har vært et populært tema en lang stund nå, men loven om motsetninger er en like sterk som loven som om tiltrekning. For å si det enkelt trenger vi å kjøle ned kroppen om sommeren, og varme oss opp om vinteren. Dette gjelder ikke bare temperaturen, det gjelder like mye farger vi velger i hjemmet, maten i spiser, øvelsene vi gjør og livsstilen. Når det er det sommer i Norge er sommerdagene lange og late, nettene lyse og lange. Det er viktig å kjøle ned kroppen og ta det med ro.

Summerhouse

Spise kjølende mat, og ikke presse kroppen for mye. De lange lyse nettene gjør at vi trenger lite søvn men systemet vårt trenger hvile. Sommerhus er som regel malt i kjølige farger, mens hytta på fjellet er malt i varme farger, loven om motsetninger. Vi bruker farger og former for å balansere. Yin og yang kan utvides til de fem elementene som er en hel vitenskap i seg selv. De fem elementene er sentralt i all kinesisk filosofi og lære. Jeg ELSKER de fem elementene, det er et kompleks system satt sammen så vi kan forstå oss selv og våre omgivelser bedre. Til hvert element er det knyttet farger, former, følelser, kroppsorganer, meridianer, årstider, tid på døgnet, smak, lyd, klima, utrykk – you name it.

Absolutt ALT kan puttes inn i de fem elementene: VANN – TRE – ILD – JORD – METALL. Akkurat nå er vi midt i METALL energien. Dagene blir kortere. Bladene faller fra trærne. Det er en ro ute i naturen som bare blir roligere og roligere for hver dag som kommer. Dette er tiden naturen kvitter seg med alt og snart står trærne nakne igjen. Kanskje er det ting i ditt liv du også kan kvitte deg med?

defemelementene

Takk for at du leser bloggen min og sprer kunnskapen om ekte feng shui. Nå starter snart FENGSHUILIVING onlinekurs. Dette kurset kjøres kun en gang i året, så benytt sjansen nå. Kurset er nytt og oppdatert.

Du kan lese alt om FENGSHUILIVING HER

Lørdag 17. og mandag 19 september har jeg GRATIS feng shui webinar.

Meld deg på FENGSHUILIVING webinar HER

Ønsker deg vakre vibrerende høsta dager

Varme  hilsener fra

Fengshuiliving

Fengshuiliving

Bilder: Med Mesteren i fjellet: CF kolonihaven, sommerhus http://casatreschic.blogspot.no/, De Fem Elementene: Marianne Bøen http://www.fengshuidesign.no/

Feng Shui Living

DRØMMER DU OM Å:

 • Finne roen og følelsen av å lande når du kommer hjem?
 • Ha overskudd og mer energi i hverdagen?
 • Et varmt hjem som appellerer til alle sansene?
 • Kjenne følelsen av orden når du åpner skap og skuffer?
 • Å være mere tilstede i hverdagen?
 • Bo i et hjem som er mer enn bare et hjem?
 • Å lære om hvordan Østens helhetstankegang kan skape det gode livet i en vestlig travel hverdag?
 • Lære å forstå energier, hvordan de beveger seg og påvirker deg?
 • Åpne intuisjonen og stole på mavefølelsen?

Svarer du JA på noen av disse spørsmålene er sikker på at du vil elske å lære om feng shui. Og når du setter feng shui prinsippene ut i praksis vil du få et bedre liv.

Les mer om kurset HER

Få guiden som hjelper deg til julegaver med passion & purpose.

Denne guiden gir deg tips, både til gaver fra hjertet og til at du kan leve med mindfulness gjennom hele julen, fra forberedelsene til selskapelighetene er over. Last den ned Nå.

You have Successfully Subscribed!