For tiden har jeg en liten prins på fire år på besøk og jeg får flashback tyve år bakover til den gangen min sønn var liten når jeg ser alle duppeditte-lekene på gulvet. Utrolig nok ligger alt på plass i boksene sine om morgenen. Det er også mulig å ha et barnerom som er organisert hjemme. Har du barn? Hva gjør du for å holde rommene i orden?

Nå skal ikke jeg ta på meg rollen som barnespesialist. Min oppgave som feng shui konsulent er å skape barnerom som gir grunnlag for god utvikling og vekst . Barnerommet er et utfordrende rom å gjøre feng shui på fordi det skal romme både lek og hvile.

childrenfengshui

Her får du seks feng shui tips til barnerommet:

#1. Trygghet

For at barnet kal utviklet seg til det mennesket det er «ment to be» må det ha trygghet. Sjekk hva som henger på veggene? Er det bilder som gir deg mareritt hvis poden åpner øynene i halvmørke? Alt vi omgir oss med snakker til underbevisstheten. «Law of attraction» gjelder like mye på barnerommet som i resten av huset. Heng lykkelige familiebilder på veggene. La barnet få velge sine helter, gode drømmer og fantasier og lag collager som dere henger opp. Gå til barnerommet nå. Hva ser du? Del gjerne her på bloggen.

#2. Sengeplassering

For at barnet skal føle seg trygt må du plasserer sengen på et trygt sted i rommet. Pass på det er en solid vegg bak hodet når det ligger i sengen. Døren bør beskytte sengen når den åpnes så barnet kjenner seg beskyttet. Køyeseng er ikke ideelt. Det er rett og slett ikke trygt ut å sove høyt oppe. ( I enkelte tilfeller er det ok, det kan vi se i barnets horoskop) Køyeseng med data eller tv under sengen er hyyyyyl. Barnet ligger med stråling under seg hele natten. Det tar lang tid fra Pc ’n eller Tv ’n er skrudd av til det elektromagnetiske feltet er renset. Veldig lang tid.

Bedplacement

#3. Hvile og aktivitet (yin og yang)

Viktigste prinsippet i feng shui er yin og yang, som enkelt kan oversettes til hvile (yin) og lek (yang). Barnerommet er et paradoks for i et rom skal det være både yin og yang aktiviteter. Hvis du har plass anbefaler jeg å ha et rom å sove i (yin) og et data/lekserom. Har du flere barn kan de kanskje ha et felles aktivitetsrom og hvert sitt stille rom? Hvordan kan du tenke annerledes? Ofte finnes det mange muligheter vi ikke har tenkt på. Kan du dele av rommet med en romdeler? La en side være aktiv og en passiv? Sett en rosenkvarts ved siden av Pc pg Tv, den renser litt av stålingen. Skru av all elektronikk (hvis du må ha det der) om natten og dekk til skjermen. Alle monner drar.

#4. Farger

Farger er energi. Sterke farger er stimulerende, og de fleste barn har mer enn nok stimuli i hverdagen. Vi trenger å ha det avslappende. Pasteller er ideelt. Mørke farker er dystre, tunge og kan virke depressive. Knallsterke farger er for oppkvikkende. La barnet være med på å velge, og hvis det ønsker knallfarger. Noe barn ofte elsker. Bruk de på gardiner og sengetepper. Tepper er støvsamlere, kast de ut.

Barneblogg

#5. Orden

Hvordan får vi ryddige barn? Jeg vet hva man IKKE skal gjøre. Min voksne sønn pleier å si – forstår godt hvorfor jeg ikke liker å rydde, hvis jeg hadde gjort noe galt fikk jeg høre – gå på rommet ditt å rydd .

Vi kan heller ikke forvente at barnet plutselig skal begynne å rydde når finmotorikken er på plass. For mange år siden drev jeg en privat barnehage med 40 barn. En av ukas aktiviteter var å tørke støv og rydde i lekene. Barna elsket det. Men det tar TID. Sett av denne tiden og gjør det til en lek så får du ryddige barn.

Men Først må vi skape et grunnlag for å ha et ryddig barnerom. Lag et system og la barnet være med å bestemme. La vidunderet få eierskap til systemet. Merk bokser og esker med bilder hvor lekene hører hjemme. Skap en rutine, vær SAMMEN med barnet og lek mens dere rydder.

organizing

#6 Intuisjon

Vi er alle født intuitive og mange barn ser energier. Vær så snill IKKE si at det bare er innbilning hvis det ser noe du ikke ser. Ta barnet ditt i hånden, lytt og vær lydhør. Det finnes en åndeverden. Snakk til det barnet ditt ser, å be det gå et annet sted. Ofte er det nok. Når du tar intuisjonen til barnet ditt på alvor får du et trygt barn som tør å stole på mavefølelsen. Alle er født med en sjette sans, på kursene mine hjelper jeg mennesker å stole på denne sansen. Hjelp barnet ditt til å tro på seg selv og det kan nå uante høyder.

Ønsker du Feng Shui tips til hjemmet ditt? Klikk HER så sender jeg deg en video serie.

Hilsen

nina-wolther