Når du kommer inn i et hjem her i Østen finner du alltid et hus-alter. Kineserne har det rett innenfor døren, her på Sri Lanka finner du en Buddha i Buddhistiske hjem, som alltid tennes lys og det legges blomster foran. Buddhaen er ikke shoppet på en designbutikk, den er nøye plukket ut og innviet av en av de lokale munkene. Nå tror ikke jeg at du må ha en munk til å innvie en Buddha, men det er en ting vi har glemt i Vesten, de er respekten for det hellige.

Vi er blitt veldig anti-religiøse hjemme, men det er fullt mulig å være åndelig uten å være religiøs.

Adjektivet hellig kan i overført betydning også betegne noe ikke-religiøst som er ukrenkelig, dyrebart og umistelig, noe som ikke må vanæres men behandles med ærefrykt og dyp respekt. Hvis vi virkelig verdsetter livet ville vi tenkt på hvordan vi forvalter livet vårt.

Hvordan vi bruker vår energi og ikke minst tatt oss tid til å være litt i vår egen indre stillhet. Vi søker ut for å finne svarene på livets utfordringer, men svarene finner vi inne i oss selv, bare vi tar oss tid til å lytte innover. “Take of your shoes on sacred ground” heter det, og det handler først og fremst om respekt og å se noe som opphøyet. Hvis du skaper et stille sted i hjemmet ditt – et Hus alter kan det hjelpe deg å finne inn til dit stille indre visdom. Hvor du har svarene på livets gåter. Visdommen ligger der hvis du bare øver deg på å lytte.

Skap ditt eget hus-alter – hjemmets stille punkt

Gjør det enkelt, det trenger ikke å være stort eller kostbart. Bruk det du har og finn et sted det kjennes godt ut å være i hjemmet ditt. her er fire ting som er fint å ha med på alteret ditt.

#1. Symbol

Bruk et symbol som snakker til hjertet ditt. Buddha er populært men ikke bare plasser en som ser kul ut. Bruk noe som rører deg. Det trenger heller ikke å være noe religiøst symbol. Krystaller, en sten som du tok med deg, en ”non – figurativ” skulptur. Kjenn etter hva som ressonerer med deg.

#2. Blomster

Blomster bringer naturens mirakler inn. Sett en løk som vokser litt for hver dag, en orkide eller avskårne blomster. Det trenger ikke være en stor bukett, en enkel blomst i en liten vase er nok til å minne oss på vi er en del av naturens storhet.

#3. Røkelse

Røkelse er stemningsspanede. Hver duft har sin hensikt. Finn den duften som snakker til deg.

#4. Lys

En dansende flammen. Naturens element. En meditasjon i yoga tradisjonen er å sitter og se inn i et brennende lys. I østen bruker vi olje med veke. Det skaper ikke like mye avfall som te-lysene.

#5. Sett det sammen 

Finn et lite bord, toppen på en kommode, et sted i hjemmet ditt som du setter det hele sammen. Sett av tid hver dag til å tenne et lys og røkelse. Lukke øynene. Trekke pusten og lytte innover hver dag. Det er ikke så viktig å gjøre det lenge. Det som er viktig er å gjøre det regelmessig.

I videoen under gir jeg deg inspirasjon til et stille rom – på innsiden og utsiden. 

Hvis du ønsker mer inspirasjon legg igjen din epost UNDER så sender jeg deg flere inspirasjonsvideoer.
Tusen takk for at du følger bloggen min og del gjerne hvis du kjenner noen som liker inspirasjon.

Varme hilsener fra Nina
signature