Vi er ikke bare vanemennesker. Vi er alle født med noen helt spesielle kvaliteter. Noen av oss er kreative, noen er systematiske, noen er både kreative og systematiske. Noen har selvkontroll, noen er livsnytere, noen har alltid kjæreste, noen av oss drømmer alltid om å finne den store kjærligheten. Jeg skal snart på en re-union, fra min barne/undomsskole, og der begynner folk å feire sølvbryllup, mens andre sitter fremdeles og venter på at HAN skal dukke opp etter en rekke mislykkede forsøk.

Vi er alle født med en del helt unike egenskaper. De er der fra fødselen. Små barn er ofte mer seg selv enn oss voksne, hvis de har vokst opp i et hjem hvor de har fått lov til å være seg selv.

Da sønnen min var 3 år, var det nesten umulig å få barnehageplass i Oslo, og som den gründeren jeg er startet jeg en selv. Og jeg tok ikke familebarnehage-varianten, neida jeg startet like gjerne en barnehagen med 40 unger.

Det var alltid interessant å se på barna i barnehagen, og se på elementet som styrte dem. Noen var den fødte leder, mens andre satt og koste seg i sin egen boble, litt diskonnektet fra alle de andre. Noen var pionerer og tenkte i nye baner, vi hadde filosofer, fredsmeglere og trollmenn som fikk ting til å skje. Psykologen Carl Gustav Jung sa at vi alle er født med et avtrykk fra når vi er født. Det er dette avtrykket vi leser av i horoskopet.

De fem elementene

Det er de fem elementene  vi ser på når vi gjør kinesisk astrologi. Hvert element er knyttet til en sesong, et følelse, en farge, en retning, en smak osv. Alt i livet kan puttes inn under et av de fem elementene. 

Fem elementer på kinesisk heter Wu Xing og jeg synes det er mer riktig å oversette Wu Xing som “fem bevegelser”. Vi kan også si fem faser, fem perioder med transformasjon, fem faser av endringen, etc. Det kinesiske tegnet for de fem elementene er to føtter som beveger seg fremover. Fordi alt er energi og det er energibevegelsen vi ser etter. Ingenting står stille, alt er i evig forandring.

Et verktøy for balanse

Hvert element har en yin og en yang utgave. For eksempel yang ild energi er sola, mens yin ild energi er som et lite stearinlys. Det fantastiske med kinesisk astrologi er at ved å kjenne ditt horoskop kan du se hvilke elementer som er støttende og hvilke som er drenerende. Da kan du bruke både farger på klær og i hjemmet ditt for å balansere livet, fysiske øvelser, mat og aktiviteter.

Jeg bruker kinesisk astrologi som et verktøy for å skape balanse i livet. Noe jeg har med meg i verktøykassa for å gripe mine beste perioder og vite hva som støtter meg når de utfordrende/vokse periodene kommer. Alt går i bølger og like sikkert som at vi har liv kommer det utfordrende perioder, som vi kan bruke til å utvikle oss, og det kommer perioder hvor livet går i medvind.

Tre energien

…er vårens energi. Det er soloppgangens energi, barnets skapende kraft. Har du mye tre energi i horoskopet ditt er du kreativ, og hvis du mangler kreativitet kan det hende du mangler tre. Alle skal ikke være kreative, vi trenger mennesker som skal sette ting i system, vi har en utadgående energi og en innadgående energi. Kanskje du aldri har følt deg hjemme på Kick Off eventer? Husk at du er født med din helt unike sammensetning. Er du født med masse tre kan det hende du er så kreativ at det er vanskelig å sitte stille. At hele skoletiden var en utfordring fordi du ikke passet inn i systemet. Mangler du tre hadde du kansje lyst til å gjemme deg i formings timene på skolen? Ved å kjenne seg selv, sine styrker og svakheter kan vi lære og bruke våre helt unike talentet, men ved å presse oss inn i en form som vi egentlig ikke passer inn i vil det bare bli frustrasjon og ubalanse.

Som treet åpner sine knopper på våren, og solen strekker seg opp på himmelen i øst er mennesker som er født i tre elementet pionerens kvaliteter, Hun som går foran og tenker nytt. Tre personen er målrettet. En plante strekker seg alltid mot lyset og når treet vokser strekker det seg alltid oppover.

Ild energien

…er passion og lidenskap. Det er sommeren og blomstringens tid. Vi feirer ildens høydepunkt ved å tenne St. Hans bål. Personer født i ild energien er mennesker med store hjerter, og er lidenskapelige. Har du ubalanse i ild kan du kanskje elske litt for mye? Kjærlighet og glede er følelsene i ild energien, og ild mennesker er som trollmannen som får ting til å skje. Ild mennesker kan bli ekstreme. Som en skogbrann en tørr sommer hvor all kontroll mistes kan det være vanskelig å dempe ild menneskene. Ild mennesker kan ha vanskelig for å holde fokus, de spretter litt her og spretter litt der, akkurat som ilden. Er du i et rom med masse ild mennesker kan du kjenne at oksygenet i luften blir brukt opp, de er intense som ilden. Mens er det en slapp stemning kan ild personen løfte og vekke opp hele rommet på et øyeblikk.

Det er “Top of the Peak” i livet. Men når vi er på toppen er det en vei videre, og det er nedover. Ild mennesker kan lett brenne seg selv i begge ender, også skjer det som har skjedd mange – vi brenner for mye og blir – utbrente. Vi trenger ikke å være ild mennesker for å bli utbrente men vi har brent iden i livet for mye. Det er sikkert.

Jord energien

…er sensommerens energi. Det er når fruktene modnes og smaken er søt. Hvordan er ditt forhold til søtt? Ofte kan jord energien mennesker bli litt ”hekta” på søtt, litt – bare må ha energien. Jord mennesker er jordet, tilstede og har en moderlig omsorg. I te prosjekt trenger vi jord menneskene til å jorde og lande alle ideene. Det er ikke nok å ha ideer og få ting til å skje. Vi må få røtter, og lande. Det er jord menneskenes sterke sider. En jord person er en mester på å gi omsorg og lytte. Det er en behagelig moderlig energi. Baksiden er at han kan bli overbeskyttende. Alt trenger jord. Treet trenger jord for å vokse, ilden trenger jord for å ikke brenne opp seg selv. En balansert jord person er som en bauta. En som holder energien.

Jorden holder på energien. En av utfordringene til jorden er at den holder på for mye energi. Holder på for mange ting i hjemmet og for mange minner. Ikke alle minner skal vi holde på. Av og til skal vi lære en lekse, ta med oss lærdommen og slippe resten.

Metall energien

…..er høsten og ettermiddagens energi. Sola er på vei ned og bladene slipper trærne. Energien trekker seg innover. Yin og yang metall er veldig forskjellig, mens yin metall er som et smykke, som gull og sølv, er yang metall som en skarp øks. Nå kan det kanskje høres negativ ut med en skap øks men i dagens overflod samfunn trenger vi metallpersonene som kan ”cut the crap” og fjerne alt det unødvendige. Metall personer er de fødte minimalistene fordi de kan se hva som er viktig og hva som er unødvendig. Yin metall er en mester til å få det som hun vil – hun er som et gullsmykke – she is already created to something beautyful, pleier vi å si om yin metall kvinner.

Og med sin glitrede sjarm og litt innadvendte energi klare hun å få det som hun vil på en stille måte.

Vann energien

…er vinterens energi og er en innadvendt energi. Vann er motstykket til ild. Mens ilden hopper og spretter i alle retningen er vann den mest sammentrekkende energien. Det er midt på natten, på vinteren når det er det person kan selge en visjon og en drøm.Det fleste av våre milliardærer er født i vann energien. Både Bill Gate og Warren Buffet er yang vann. Hva har begge disse til felles? De har solgt store drømmer. Vann beveger seg, vann har med penger, kommunikasjon, og reiser å gjøre.

Er du god til å kommunisere men føler ubehag når du blir bedt om å være en påtrengende selger kan det hende du har mye vann. Ild står på scenen, mens vann ofte jobber med det stille bakgrunnsteppet. Når applausen har lagt seg er det bare stillheten igjen. Der ligger dybden, der ligger visdommen. Av og til må vi ned i røtttene for å finne visdommen g sannheten.

Hva kjenner du deg mest igjen i? Er det noe du kjenner motstand mot? Kinesisk astrologi viser et komplekst bilde. Det er åtte tegn som skal analyseres både hver for seg og hvordan de står forhold til hverandre.

Hva kjenner du ubehag med og hva kjenner du – yess dette er meg? I mine astrologi kurser ser jeg ta mange får store ovreraskelser når de åpner horoskopet. Det er et annet bilde som åpner seg. Menneske sjelen er dyp og har mange fasetter. Det viktigste er å få tak i de evnene vi har som igger der – ofte skjult. Og det er nettop fordi vi har en sang som vil synges gjennom oss at vi kan føle på en rastløshet, en uro, at noe mangler. Og å finne frem til denne delen kan ta tid. Men det er verd hvert eneste sekund av søket. Det handler om å være tro mot seg selv.

Torsdag 26 juli har jeg gratis webinar. Hva forteller året du er født om deg? Klikk HER og meld deg på.

Jeg har også laget en GRATIS serie: Introduksjon til kinesisk astrologi. Få den HER. 

Lykke til!

Lytt til hva kroppen din forteller deg. Kjenn etter hva du føler deg tiltrukket av. Og du er på god vei til å finne din unike kode.

Hvis du liker mine blogger setter jeg stor pris på at du deler. Tusen takk.

Varme hilsener fra Nina

Få mine feng shui hemmeligheter

You have Successfully Subscribed!