Den lengste reisen du kan ta er fra ditt hode til ditt hjerte, sa min kinesiske mester da jeg begynnte å studere feng shui. Det er greit det, men hvordan kommer vi ned fra hodet til hjertet? Det er ihverfall ikke noe du kan kjempe for å klare. Vi må heller ”synke ned” enn å skulle klatre opp til. Kanskje til og med gi opp litt.  Å komme inn i hjerte energien er en øvelse i å legge vekk streben etter det perfekte og heller ha fokus på hva som er ekte i livet. Ikke lett, når alle rundt oss strekker seg mot det ”perfekte” og vi blir hele tiden fortalet av vi ikke er nok. Ikke pene nok, lange nok, korte nok, tynne nok, unge nok, gamle nok osv.

I kinesisk medisin er hjertet ikke bare det fysiske hjeret som er en muskel, men hele energien knyttet til hjertet. Følelsen er kjærlighet og glede. Hjemmet ditt har et kjærlighets område. I feng shui har vi noe vi kaller Ba Gua som du kan legge over hjemmet ditt. Hver retning er relatert til et livsaspekt. Jeg tror ikke at vi bare kan fikse hjemmet vårt, fikse litt i kjærlighets området og vips så var det hjertet åpnet lissom. Vi må også jobbe på innsiden. Innsiden speiler utsiden og utsiden speiler innsiden. Jobber vi på utsiden, får det resultater på innsiden og visa versa.

6 tips for å åpne hjertet og kjærlighets energien.

#1. Le

I India har de latter yoga, når jeg jobber med jentene mine i fengsel i Indonesia vi gjør også latteryoga. Fake it to you make it. Det gjør noe med deg når du ler. Du kommer i kontakt med hjertet ditt. En ting jeg ser på landsbygda på Sri Lanka, det er latter. Jeg har noen venner som har foreldre som bor veldig enkelt, og når jeg overnatter der, sovner jeg til latter og våkner av latter.

#2. Sjekk syd vest området i hjemmet ditt.

Kjærlighets området er i syd vest i hjemmet ditt. Du kan dele opp hele hjemmet ditt og finne syd vest området, eller du kan dele inn et rom. Sett et lite ”alter” som du dedikerer til kjærligheten.

#3. Mot er er et hjerteord

På engelsk heter mot courage. Mot er et hjerteord. Roten til ordet mot kommer fra cor – det latinske ordet for hjertet. I en av sine tidligste former betydde ordet mot “å snakke fra hjertet.” Vær modig og snakk ikke fra lever’n, men fra hjertet.

#4. Sårbarhet

Når du lever fra hjertet er du sårbar. Å være sårbar er ingen svakhet, det er en av de modigste tingene du kan gjøre. Vis hvem du virkelig er. Alle er sårbare, uansett hvor mye de prøver å unngå det. Vi er født sårbare og forblir slik for hele vår barndom. Vårt forhold til sårbarhet er noe vi er kjent med, men likevel prøver vi å skjule det. Men å være ekte er å vise hvem du er.

#5. Takknemlighet

Når vi praktiserer takknemlighet får vi en enklere tilnærming til livet. Vi føler oss rikere, noe som igjen gjør det lettere å være ekte takknemlig. Når vi føler oss takknemlige for alt i livet åpner vi hjertet og kan lettere føle en sann tilfredstillelse. Vi setter pris på det vi allerede har og mister behovet for å løpe og kjøpe noe vi ikke trenger.

#6. Ha bare det du elsker

Ditt hjem er et speilbilde av ditt liv. Når du slipper det du ikke bryr deg om og har bare det du elsker i hjemmet ditt, vil du kjenne hvordan hjemmet ditt løfter deg og hjelper deg til å finne både mot og indre ro og åpne hjertet. En undersøkelse jeg gjorde med mine ryddig hjem kurs deltagere var at de fleste var overasket hvor lett det var å finne indre ro når de ryddet og hvor takknemlige de ble for det de hadde som de virkelig brydde seg om.

Ta non av disse punktene inn i livet ditt. Kjærlighet er en åndelig kraft. Det er i hjertet intuisjonen din bor. Lytt og du skal vite, hva du sender ut får du tilbake, be og du skal få, det er universets lover.

Ønsker deg magiske sommerdager.

Klemmer fra Nina