Vi er alle født med en intuisjon, en liten indre stemme som hvisker hvilken vei vi skal gå. Men den stille intuisjonen har lett for å drukne i alle andres meninger, og ikke minst den støyende verden de fleste av oss lever i. Vi har alle en liten Tinkerbell eller Timmy Gresshoppe men vi må være stille for å høre dem.

Skal vi bli tryggere på å lytte til intuisjonen er det enkle ting vi kan gjøre i hverdagen. Det er ikke intuisjonen i seg selv vi trenger å trene opp, den er der og har alltid vært der. Vi trenger å dempe støyen vi omgir oss med bli tryggere på å ta det valget som kanskje er litt skummelt men som vi innerst inne vet kjennes riktig ut.

Fem enkle steg til sterkere intuisjon

#1. Gå ut i naturen:

Når vi er ute i naturen kommer vi i kontakt med den dypere delen av oss selv. Frisk luft, vekk fra stress er underverker. Står du ovenfor et vanskelig valg, gå en halvtime ute i naturen og du vil kjenne hvordan du lettere stenger støyen ute.

 

#1. Gå offline:

Det er ikke lett å lytte til din egen indre stemme når det piper og tuter fra telefonene din. Skru den av, vær tilgjengelig for intuisjonen. I boken Phono Sapiens skriver forfatteren at hver gang vi får en varsel aktiviserer ”fight og flight” mekanismen og energisystemet vårt kommer i en slags forsvarsposisjon. Ikke lett å lytte til din stille lille myke intuisjon når det piper og uler rundt deg.

#3. Skriv morgensider:

Å sette seg ned og skrive ned alt som ”dette ned i hodet” noen minutter hver morgen hjelper deg å separere ut hva som er skurr og hva som er viktig i livet. Sett deg ned å la pennen flyte nedover side om morgenen og du vil merke at du blir tryggere på å lytte til intuisjonen. Du fjerner rett og slett skurret i livet ved å få det ned på papiret.

 

#4. Vær stille og lytt:                                                                    

Stillheten kan hjelpe deg til å komme i kontakt med intuisjonen. La stillheten få rom i livet ditt og ikke vær så opptatt at du skal høre intuisjonen med en gang. Da vil du sakte kjenne hjertets stemme. Husk at vi har fem (seks) sanser, Noen hører, andre se, eller bare vet. Den sjette sansene er jo intuisjonen din – mavefølelsen som er der tilgjengelig for oss alle, den har vært der hele tiden, men det er ikke noe vi lærer på skolen – å lytte til mavefølesen, der blir vi oppmuntret til å lytte til hva “man” gjør. .

 

#5. Omgi deg med det du elsker:

Husker du hva du elsker – som er viktig for deg? Når du begynner å huske på det som får hjertet ditt til å banke så vil hjertet ditt åpne seg. Det perfekte stedet å øve seg på intuisjonen og det du elsker er å gå gjennom det du har i hjemmet ditt. Kjenn etter hva hver ting gjør med deg og kvitt deg med det som du kjenner tynger deg ned. Stopp den indre ”dialogen” og bare gjør noe så enkelt som å finne det du virkelig elsker, du kjenner det, også lar du resten forsvinne ut til andre eller til resirkulering. Det vil garanter løfte deg.