Tropeøya Bali er full av mystikk. Jeg har akkurat kommet hjem til Colombo etter nesten en måned i Indonesia, de siste ukene på Bali og er superinspirert av Balinesernes hverdags ritualer. Hver morgen legger de blomster og tenner røkelse i hus templet sitt. Du har takkeritualer og bønn og meditasjon er en naturlig del av hverdagen. Alle hjem har et familie tempel, og de praktiserer sin egen feng shui ved å dele inn hjemmet i åtte soner, hver sone for en spesiell handling. Selv elsker jeg å gjøre mine daglige morgen ritualer, uansett om jeg er her i Østen eller hjemme på Nakholmen i Norge.
Men jeg kan bli tatt av dagenes mange gjøremål og sette disse små boblene med sinnsro til side. Og sakte kryper skuldrene høyre. Borte blir gleden over det jeg skaper, tilbake er lange ”To-Do” lister med fokuset på alt jeg har å gjøre. Selv om jeg vet så inderlig godt at når jeg starter mine morgener med min stille stund, tenner et lys og røkelse og åpner dagen sakte så er hele dagen mer bevisst, jeg er mer tilstede, et hyggeligere menneske som er åpnere for de jeg møter, uansett om jeg skal gå i butikken, svare på epost, eller ta en Tuktuk (som vi bruker for å komme oss rundt i byen her på Sri Lanka).
Denne dagen kommer aldri tilbake. Det er det eneste du har. Når vi starter dagen med en stille stund, setter fokuset på alt vi har å være takknemlig for og tar tid til å lytte innover kommer den gode følelsen som holder resten av dagen. Problemer kommer og går. Alt får i bølger. Vi kan ved å finne det stille punktet inne i oss selv ha gode dager, selv om det stormer, om verden er gått av hengslene, det kommer en uventet overraskelser som for eksempel et uventet utfall av et presidentvalg i USA, Her er tre morgen ritualer du kan gjøre for å skape en magisk hverdag hver eneste dag. Glemmer du deg og kommer tilbake til den stressende hektiske pulsen er det aldri for sent å sette seg ned, ta tre dype pust og starte forfra igjen.
Takknemlighet, god søvn og gaver til andre gjør deg mer fornøyd viser moderne forsking. For å sitere min lærer Caroline Myss gjelder ikke takknemlighet når du ligger god og mett i en varm seng. Takknemlighet er å snu fokuset på hva vi har til hva vi vil ha.  Ikke bare gjør takknemlighet deg lykkeligere, forskningen har også funnet ut at du oppnår dine mål lettere når du er takknemlig. Så hvordan starter du med det? Hvis bankkontoen er tom, huset er kaotisk, unger hyler, helsa svikter og livet går i nedoverbakke? Det er enkelt. Finn en liten bok – en takknemlighets journal og begynn å skriv ned 10 ting du er takknemlig for hver morgen. ”Fake it to you make it” er det noe som heter. Sakte vil du se at fokuset ditt snur.

Blomster terapi har vært en viktig del av folkemedisinen gjennom tusener av år. Ved å fylle badekaret med vann og helende blomster vil du i følge javanesisk tradisjon rense deg for negativitet og fylle deg opp med positive energier. Blomster har en naturlig oppløftende energi.  Alt er energi, og blomster vibrerer med høye frekvenser. Når vi omgir oss med høy frekvens energi vil det også løfte oss.  Blomster holder plante-verdenens høyeste energi. Det er ikke bare de vakre formene og fargene som påvirker oss. Når vi ser på en blomst skjer det noe med oss. Vi speiler skjønnheten i vår egen sjel.

Meditasjon er rett og slett sundt. Meditasjon har så mange gode helse effekter, både for kropp sinn og sjel at å ikke gi seg selv den gaven å sette deg ned noen minutter hver dag, er å gå glipp av noe viktig i livet. Meditasjon er gratis, kan gjøre hvor som helst og er en av de viktige små hverdagsritualene som vil gi deg høynet livskvalitet rett og slett. Mange tror at du må gå på lange kurs og sette av mye tid for å komme i gang med meditasjon, men det er noe du kan gjøre med en gang. Start med 10 minutter, det har du tid til. Inspirasjon guruen Tony Robbins sier: Hvis du ikke har 10 minutter har du ikke et li. Litt bombastisk kanskje men prøv en måned og merk forskjellen i livet ditt. Selv har jeg stor glede av Appen Headspace, som jeg bruker hver dag. Det finnes masse på nettet, se om du kan finne noe som hjelper deg til å komme i gang.
  Takk for at du følger bloggen min og takk for at du hjelper meg å dele. Verden trenger feng shui og bevissthet mer enn noen gang. Det er ikke de store tingene som gjør forskjellen. Det er små ting vi gjør på en daglig basis. Det er hele hemmligheten. Stor klem fra Nina ninaw