#1. MINDFULNESS

Hva er egentlig mindfulness? Mindfulness kommer opprinnelig fra Theravada Buddhismen og betyr rett og slett oppmerksomt nærvær eller tilstedeværelse. – Hva har det med hjemmet mitt å gjøre, tenker du kanskje. – Alt, svarer jeg. Har vi en bevissthet på alle tingene vi har i hjemmet vårt? Er det ting som støtter deg eller irriterer deg? Gå en runde i hjemmet ditt. Merk deg de tingene du elsker. Merk deg det du irriterer deg over. Fjern det. Tør å la det stå litt tomt. For at noe nytt skal komme inn i livet må det være plass. Ta så det du er i tvil om, bestem deg for hva du skal gjøre med det. Jeg er ganske sikker på at er du i tvil, er det først og fremst frykt som gjør at du vil holde på det, så la det gå. Ta det videre og se på neste steg.


DET DU ELSKER
#2. DET DU ELSKER

Ha ikke noe i huset ditt som du ikke synes er nyttig eller vakkert. Noe så enkelt. Tenk hvis du kan la dette sitatet fra arkitekten og futiristen William Morris bli din leveregel. Vær en dørvakt, og slipp ikke noe annet enn det nyttige eller vakre inn i hjemmet ditt. Sukk, bare vakkert tenker jeg og kjenner at jeg virkelig vil implementere dette i begge mine hjem.

gatekeeper

#3. PORTVAKT

Vi pleier ikke å slippe inn HVEM som helst i hjemmet vårt. Men mange slipper inn HVA som helst. Vær en portvakt i ditt hjem. Ikke slipp inn det som du senere kommer til å irriterer deg over. Tenk også på det når du går på besøk. Ta med deg blomster eller noe spiselig. Jeg fikk besøk av en venninne som hadde med seg egg fra hagehønene sine. Eggene ble spist med andakt og følelse. Så utrolig hyggelig å spise eggene fra min veninnes høner. Tenk på hva du gir bort, smaken vår er forskjellig, ikke kjøp noe som blir liggende som en dårlig samvittighet. Gi nytelse til smaks sansene. Vær en portvakt når du handler – tenk, er dette noe jeg ønsker skal ta opp plassen i hjemmet mitt?  Er det nyttig eller vakkert? Og kommer jeg til å BRUKE det?


Inviter Naturen Inn

#4. NATUR

Vi er en del av naturen og naturen er en del av oss. Naturen balanserer vårt energifelt og gjør oss hele – helt enkelt. Det er jo derfor det er så forfriskende å bevege seg ute i frisk luft. Ta inn noen kvister, se på knoppene som spretter. Det er den energien som er rundt deg akkurat nå. la naturens kreasjoner inspirere deg.

Den eneste bønn er takk

#5. TAKKNEMLIGHET

Hvor takknemlig er du for at du har tak over hodet? Det er ingen selvfølge å ha et sted å bo hvis vi ser på de menneskene vi deler vår lille planet med. Med det tøffe økonomiske klimaet er det stadig flere som havner rett på gata fra solide luksusvillaer. Ta en kikk over dammen og antallet hjemløse øker skremmende. Dette er ingen skremselspropaganda. Poenget mitt er: VÆR TAKKNEMLIG FOR HJEMMET DITT. Om det er stort eller lite. det gir deg ly, det beskytter deg og gir deg en trygghet.#6 WABISABI

WABI SABI er et japansk utrykk som betyr å se det perfekte i det uperfekte. Wabi Sabi bygger på de tre sannhetene: ingenting varer evig. ingenting blir helt ferdig ingenting skal være perfekt.

Det er feilene vi lærer av og gjør oss til bedre mennesker, og det er det uperfekte som gjør livet perfekt. Start å elsk det hjemmet du har i dag. Gjør det beste ut av det. Hjemmet ditt tar vare på deg. vær takknmelig, plukk noen blomster, tenn lys og feir at du har tak over hodet. Behandle det med respekt og ærbødighet. Takk hjemmet ditt for at det gir deg varme på kalde dager og beskyttelse for vind og regn. Og få med deg detaljene. Det er detaljene som skaper helheten. Sist men ikke minst vær tilstede i hjemmet ditt og livet ditt.

Takk for at du deler bloggen min. Verden trenger å våkne og ta vare på omgivelsene.

Nå i sommer holder jeg årets Feng Shui Living webinarer, hvor jeg gir deg konkrete tips til å skape det hjemmet og livet du kommer til å elsek å bo i. På en måte kan vi si at å gjøre feng shui er å skape et “Mindful Hjem” Meld deg på Feng Shui webinaret HER.

Stor klem fra