[yikes-mailchimp form=”1″ title=”1″ description=”1″ submit=”meld deg på her”]

Mine første år på Sri Lanka bodde jeg sammen med en Buddhist munk. Det var en spennende og lærerik tid. En dag skulle vi ha en fjong minister på besøk og min munk (som jobbet for Presidenten) var i full aksjon og vasket. Jeg snakket til han og han svarte irritert. Jeg snakket til han igjen og han var enda mer irritert. Jeg ble stående å se på at han feide gulvet, tørket støv av lister, la på plass papirer, brettet sammen klær og la det på plass, og fikk en innsikt Som om jeg kom en lynneslag i mitt hode – det jeg kaller en “download”. Han var i meditasjon når han vasket. Blikket var fokusert. Pusten var rolig Selv om han var knapp på tid gjorde han hver eneste bevegelse med full tilstedeværelse – med mindfulness. Jeg hadde vært på flere meditasjonsretretter og lært “walkingmeditation” å gå som meditasjon. Han gjorde det samme men med vaskebøtta. Han gjorde vaskemeditasjon.

Om kvelden da ministeren hadde gått spurte jeg han – har du lært å vaske i templet? – I templet startet vi alltid dagen med å feie og selv om jeg bare var fire år da jeg kom dit kan jeg ikke huske at jeg ikke var med på å feie. Det var en del av dagliglivet i templet, et rituale vi gjorde hver dag. – var det som en vaskemeditasjon? Spurte jeg. Han tenkte seg om og svarte- Ja du kan godt kalle det vaskemeditiasjon. Vi lærte at alt i livet er en meditasjon og at alt skulle gjøres med mindfulness. At å sitte i meditasjon bare var en øvelse på å meditere i livet.

6 steg til et mindful hjem

#1. En bestemmelse 

Alt starter med en bestemmelse. Bestem deg nå for å følge disse trinnene og du vil se at hjemmet og livet ditt blir nytt. Gi deg selv den gaven det er å omgi deg med det du elsker, det som støtter deg. Bestem deg for å skape et hjem som løfter deg og hjelper deg til å få frem ditt høyeste potensial. 

#2. Hver ting har sin plass

Det tar noen sekunder lengre og legge ting på plass. Hvorfor ikke gjøre det med en gang? Og hvorfor ikke bestemme seg for å gjøre det NÅ? Hvis du ikke har ting i hjemmet ditt som ikke har en plass er det to ting og gjøre. 1. Finne en plass. 2. Få det ut av huset. 

#3. Likt tiltrekker seg likt.

Du har kanskje hørt om “The law of attraction”? Likt tiltrekker seg likt, sånn er det bare. Hvis du omgir deg med ting du ikke elsker vil du tiltrekke deg ting du ikke elsker. Hvis du omgir deg med vakre ting, vil du tiltrekke deg et vakkert liv. Ta en runde i hjemmet ditt. Gjør det nå. Hva elsker du, er vakkert eller er nytting ta vare på det. At annet kan du kvitte deg med.

#4. Ryddemeditasjon

Hva du sender ut får du tilbake. Dette gjelder like mye energien du legger i det du gjør som handlinger og ting. Hvis du vasker og rydder og er i ditt hode “åh bare jeg blir ferdig med dette” eller enda værre “gud bedre så kjedelig det er” så vil rotet komme snikende tilbake i livet og hjemmet. Vær tilstede i det du gjør, Bruk det som en øvelse på livet å rydde. Brett klærne dine pent sammen. Kjenn på følelsen av de forskjellige tekstilene, Legg det sammen med like klær.

#5. Takknemlighet

Vær takknemlig for det du har. Uansett hvordan livet ditt er vil jeg si at det er sto sjanse for at mennesker på andre siden av kloden er i bønn for å få et liv som deg. Du bor i et land med frihet. Du har tak over hodet. En seng å sove i.  Mat i maven. Internett tilgang og en data/telefon/nettbrett som du kan lese bloggen min på. I sommer har jeg besøkt mange venner. De fleste jeg kjenner har et vakkert og rikt liv, men i hverdagens labyrint er det så lett å glemme det. Takk hjemmet ditt for at det tar vare p deg. Behandle det med kjærlighet. 

#6. Wabi Sabi

WABI SABI er et japansk utrykk som betyr å se det perfekte i det uperfekte. Filosofien stammer fra 1500-tallet og bygger på de tre sannhetene:

  • ingenting varer evig.
  • ingenting blir helt ferdig
  • ingenting skal være perfekt.

Skal jeg da bare la alt være og tenke wabi sabi, det er perfekt at det er uperfekt? Nei, det er ikke hva wabi sabi filosofien betyr. Det betyr å være i prosessen, at det er fint om ikke lat er perfekt men å tillate seg selv å være i prosessen.

Gjør det enkelt men gjør det hele tiden og vær så modig at du slipper det du ikke elsker og som ikke fyller livet ditt med positiv energi. Det er eneste måten å få et godt liv på. Å slippe det vi ikke trenger, det som tynger oss ned, det som stjeler energi. Når du lar det gå vil du rydde plass i livet ditt til en ny vidunderlig verden av positive ting. Ønsker du mine GRATIS ryddetips – trykk HER  Takk for at du hjelper meg å dele bloggen min, vi trenger ikke fere ting for å bli lykkelige, vi trenger færrre.

[yikes-mailchimp form=”1″ title=”1″ description=”1″ submit=”meld deg på her”]