Hallo, så herlig å se deg!

Jeg heter Nina Wolther og er feng shui-ekspert. Feng shui er egentlig alt. Feng shui handler om å spille på lag med naturens energier. Om å forstå naturen og bruke de ressursene vi har på mest hensiktsmessig måte.

Min utdannelse har jeg fra de beste feng shui-mestrene i verden, og jeg har reist Asia  rundt for å studere med dem. Så fascinert av den østlige kulturen ble jeg at jeg har mitt hjem på Sri Lanka, en liten tropeøy syd for India. Herfra har jeg kort vei til Singapore, Malaysia, Hong Kong og Taiwan hvor jeg reiser for å få påfyll.

Etter å ha gjort hundrevis av feng shui-konsultasjoner i USA, Europa og Asia ser jeg at mange av de samme problemene går igjen.

Vi har for mange ting. Det er nok. Problemet er ikke at vi mangler noe. Det er så mye ting – fysiske ting i livet og ting på – to do lista at vi får ingen flyt.

Mitt motto er: Vi trenger ikke flere ting for å bli lykkelige, vi trenger færre.

Hva kan jeg gjøre for deg?

Du er helt unik. Din reise er helt spesiell. Vi er alle født med noen helt unike gaver. Noe bare du kan gjøre. Jeg kan ikke finne disse gavene for deg, men jeg håper å inspirere deg til å finne dem selv. For å åpne opp for våre unik gaver trenger vi visse forutsetninger. Akkurat som en plante trenger vann og   næringsrik jord for å vokse, gro og blomstre, trenger vi mennesker omgivelser som støtter oss for å blomstre. Ditt hjem er et speilbilde av ditt liv. Hvis du starter å gjøre endringer i hjemmet ditt kan hele livet forandre seg.

I bloggen deler jeg hvordan du kan ta den østlige helhetstankegangen inn i hjemmet og livet for å få energi og indre ro. Du finner livsstiltips, feng shui-tips, og jeg deler fra mitt hverdagsliv i Østen.

Mitt mål er å inspirere deg til å se magien i din egen hverdag. Den som ligger rett foran nesen på oss. Aller mest blir jeg inspirert av menneskene på landsbygda her på Sri Lanka. De lever sine enkle liv. Men jeg har aldri sett så mye latter og glede.

Det som er en selvfølge i vår hverdag er alltid eksotisk for de som kommer tilreisende. Tenk hvis vi kan våkne hver dag og se verden som et barn, med nye nysgjerrige øyne. På badet mitt har jeg en plakat hvor det står ”denne dagen kommer aldri tilbake”. Det minner meg på å se magien i hverdagen.

Litt om meg

Født med entreprenørgenet, og har aldri hatt en fast jobb så sant det ikke har vært i mitt eget firma. Kunstnersjel som alltid har vært opptatt av form, design og farger. Altfor nysgjerrig til å sitte stille på skolen, så jeg sluttet etter niende klasse og utdannet meg som frisør. Senere makeupartist og stylist.

Hatt blomsterbutikk, drevet barnehage med 40 barn. Vært bodybuilder på konkurransenivå, kjørt taxi i Oslo, vasket kontorer og pakket matvarer ned i bæreposene på super’n. Ironisk nok elsker jeg å lære, men har en liten rebell i maven og liker ikke å følge strømmen.

Kan vel si at jeg har «always looked at the bright side of life» og tenkt – dette ordner seg. I slutten av 30-årene kom jeg inn i en veldig vanskelig periode i livet. Enkelte vil kalle det å møte veggen. Jeg vil si at jeg møtte sjelens mørke natt. Innerst inne visste jeg at jeg var på feil sted i livet, men min strategi var å prøve å unnslippe sannheten. Og det er akkurat da det blir så forferdelig vondt. En varm sommerdag dag våknet jeg opp i et grønt sykehusrom. Jeg hadde kjørt meg selv så langt ned det var mulig å komme. Da visste jeg at jeg hvis jeg skulle komme meg på beina igjen, måtte jeg ta andre valg. Jeg bestemte for å ta valg som støttet livet. Slakke ned tempoet og begynne å lytte innover.

Jeg er overbevist om at kriser ofte kan være den beste gaven. Den tar oss til et bedre sted. Men ingen lærer deg at en krise kan være utviklende. Ingen lærer deg å lytte til din stille lille indre stemme. Vi skal stappes fulle av medisiner og legge lokk på det som skjer på innsiden (ja, jeg vet jeg generaliserer, men dette har ikke bare skjedd meg.)

Mine lærere

Å treffe noen som forstår deg når livet går i oppoverbakke er viktig for oss alle. Selv var jeg så heldig å treffe på de rette lærerne i rett tid. Det har vært mange av dem, de har alle på hver sine måte vært med på å forme meg til å blir den læreren jeg er i dag.

Sissel Tvedte på Jupitersenteret hjalp meg i min dypeste krise og nærmest dyttet meg inn i lærerrollen. Jeg underviste i åndedrettsterapi på Jupitersenteret sammen med Sissel i åtte år.

Master Chan Kun Wah var min første feng shui-Mester. Master Chan lever og ånder feng shui. Han ga meg grunnlaget for feng shui, kinesisk astrologi og ikke minst å forstå naturens energier.

Caroline Myss lærte meg å se symbolikken i livet og i omgivelsene. På hennes institutt CMED i Chicago utdannet jeg meg til arketypekonsulent. Jeg satt der i tre år og prøver fremdeles å få med meg et kurs med Caroline i året.

Hendelser som har formet meg

Sett lyset to ganger, den ene gangen da jeg våknet opp på sykehuset i Norge, den andre gangen da jeg lå med sprukket blindtarm og bukhinnebetennelse på den støvete landsbygda i India.

Bodd sammen med en Buddhistmunk. (det var årsaken til at jeg kom til Sri Lanka.)

Er mamma. Sønnen min er voksen nå, men alle som har gitt liv vet at det endrer deg som menneske