Har du et hjem som flyter over av ting og tang. Hvor du bruker masse unødvendig energi på å finne frem i kaoset? Tid som kunne vært brukt til noe gøy? Kaos i heimen skaper ofte frustrasjon og stagnasjon i livet. Ta deg en runde rundt i hjemmet ditt og observer hva du ser. Ditt hjem speiler ditt liv. Er det masse oppsamlet rot, papirer som ligger der og venter på å bli sortert, ledninger som henger hulter til bulter eller upussede vinduer? Blir du frustrert ta det på et tegn at du kan trenge å ta en skikkelig opprydding. Og når jeg mener en skikkelig opprydding mener jeg ikke bare å flytte på ting. Jeg mener å kvitte seg med en del som har utspillt sin rolle og som du ikke bruker lengre.

Rot på engelsk heter clutter og ordet stammer fra det middelalderske ordet clotter som betyr å koagulere – stivne. Og har vi for mye rot rundt oss vil vi lett stivne mentalt, følelsesmessig, karrieremessig eller spirituelt. 

Rot

Det finnes mange forskjellige former for rot, og vi kan dele det opp i forskjellige kategorier. 

  1. Ting du ikke bruker eller bryr deg om.
  2. Ting som ligger og slenger.
  3. For mange ting på for liten plass.
  4. Rotete tid som gjør at du blir stresset og mister oversikten.
  5. Rotete kommunikasjon, fremfor å kommunisere tydlig hvem du er hva du står for.
  6. Tankerot, er forstyrrelser som gjør at du ikke klarer å ha fokus.

Rot og konsekvenser

• Rot får deg til å bli trett og apatisk.
• Rot holder deg fast i fortiden.
• Rot kan påvirke din kroppsvekt.
• Rot kan gjøre at du skammer deg.
• Rot kan gjøre at du utsetter ting.
• Rot kan gjøre deg deprimert.
• Rot kan skape uønsket symbolikk.
• Rot kan legge en demper på livsgleden.
• Rot kan gjøre deg forvirret.

Som du ser er det mange konsekvenser å ha det rotete. Det er viktig å IKKE klandre seg selv eller begynne med selvkritikk. ALLE gjør så godt de kan, nå har du lært noe nytt og du kan gjøre det annerledes. Tenk på konsekvensene du får hvis du IKKE setter i gang tiltak, hva koster det deg.

10 ting i 100 dager

Er du klar til å leve et ryddig liv? Til å invitere flyten inn i livet ditt? Start med å kvitte deg med 10 ting om dagen i 100 dager. Det gir resultater. GARANTERT. Tar du utfordringen?

everyday2

Lurer du på om rot hindrer deg i leve det livet du drømmer om? 

nina-wolther