Ta deg en runde rundt i hjemmet ditt og observer hva du ser, dine omgivelser speiler ditt liv. Er det masse oppsamlet rot, papirer som ligger der og venter på å bli sortert, ledninger som henger hulter til bulter eller upussede vinduer?

Hvis det du ser gjør deg frustrert, irritert eller får opp andre negative følelser , bruk det som en guide til å se hvor du kan starte å endre livet ditt.

Det ytre speiler det indre. Du er kanskje  blitt bevisst hvordan alt du har fått høre opp gjennom årene har sneket seg inn i underbevisstheten og lagret seg der som blokkeringer og negative følelser, men det du SER har en enda større påvirkning på deg enn det du hører.

Feng shui er den kinesiske kunstarten og skape lykkelige hjem. Inne i huset fokuserer feng shui på energiflyten. Støv, rot og feilplasserte møbler motvirker en optimal energiflyt, og derfor også optimal harmoni hos dem som oppholder seg der.

Som mange årig feng hui konsulent ser jeg at det største problemet jeg møter hos mine klienter er for mange ting. Vi er rett og slett en generasjon av samlere.

Kanskje ikke så rart? Hver dag blir vi bombardert i media om at vi har ikke nok. Vi er ikke unge nok, rike nok, lykkelige nok, slanke nok, smarte nok, pene nok, gamle nok, snille nok, osv.

Så vi går på selvutvikingskurs og får en personlig trener, en coach, en stylist, tar litt botox, strammer litt her, løfter litt der, shopper litt mer og forventer at nå – NÅ ER DET NOK.

Etter en stund kommer uroen tilbake, nå er det noe annet som ikke er nok, også er vi på ’n igjen.

Har du noen gang snudd det? At problemet er at du har for mye? At det er nok?

Think Fast

Think FAST er en modell som er fin å bruke for å komme i gang med ryddinga. I denne prosessen er det viktig å unngå innkjøp uansett om det er salg med supertilbud. For å få plass til noe nytt i livet, enten det er i klesskapet eller mentalt må det være rom for det. Derfor må det som ikke er i bruk selges, gis bort eller resirkuleres. FAST er en enkel steg for steg modell for å gå løs på hjemmet og bli kvitt det overflødige og unødvendige og bli mer organisert.

overflowing-cup

F: Fix a time. Planlegg en tid som passer alle involverte. Rydding er en familieaffære, få alle med ved å sette opp en dato. Gjerne lørdag og søndag noen får timer for å starte opp prosessen. A: Anything not used in 12 months. Se det i øynene: Hvis du ikke har brukt noe på et år, er det stor sannsynlighet at du aldri kommer til å bruke det. Ikke unnskyld deg selv med kanskje en gang. Dersom det har stor affeksjonsverdi for deg, kan det beholdes. Spør deg selv da, hva gjør denne tingen med meg? Hva slags følelser bringer den opp?
Andre spørsmål du kan stille deg selv på dette trinnet er:

• Bruker jeg dette?
• Hvor lenge er det siden jeg har brukt det?
• Vil jeg bruke det igjen?
• Et det verdt plassen det tar opp i hjemmet mitt?

Husk: Det viktige er å få ting ut av hjemmet, ikke flytte problemet til et annet rom. Du vil bli forundret nå du ser hvor mye plass ubrukte ting okkuperer i hjemmet ditt. Ikke lag en masse unnskyldninger for deg selv for å beholde det. Er du nøye her er det også lettere når du senere vil gå i gang med en mental indre opprydning.

S: Someone else’s stuff. Det er ille nok at rotet er ditt eget, men galskap å samle på andres rot. Ikke la ting som ikke tilhører deg selv oppbevares i hjemmet ditt. Har du lånt noe lever det tilbake. Hvis du har avsluttet et forhold eller er blitt skilt, la eks’en ta vare på det som er hans. Har barna dine etablert sine egne hjem la de ta vare på sitt eget.

T: Trash. Søppelbøtta er din venn, din veldig sultne venn. Husk kildesortering slik at det kan bli gjenvunnet. Ha det gøy. Se hvor mye du kan kvitte deg med. Sett opp et mål, ikke behold mer ting enn ditt hjem kan ta vare på uten å se overfylt ut.

Zen1

Lykke til, jeg vet av erfaring at du får høy avkastning på tiden du bruker hvis du starter å rydde og kvitte deg med ting. Følg gjerne bloggen min. Når du begynner å endre hjemmet ditt vil du se at livet endrer seg. Jeg ser det – igjen og igjen. Etter 20 år med å jobbe med energi flyt i hjemmet er jeg ikke i tvil. Første steget til å liv med flyt er å fjerne det som blokkerer flyten.

Enkelt ikke sant? Enkelt men vanskelig å gjennomføre. 

Vil du ha mine beste tips til å rydde i hjemmet ditt? Bli med meg på GRATIS webinar, hvor jeg hjelper deg å lage en plan, til å leve ditt beste liv EVER.

Trykk HER og meld deg på WEBINAR

Og du, takk for at du deler min blogg, vi trenger ikke FLERE ting for å bli lykkelig. De beste tingene i livet er nemelig ikke ting.

Klem fra Nina

nina-wolther