Harry Potter er en av de mest populære bokseriene så langt i dette århundre og både Potter,  Ringens Herre og Twilight serien har gått som en farsott på kino. Vi lengter til et liv med magi, vekk fra det ordinære, det vanlige, det som vi tror er kjedelig. I vår stressede hverdag har vi en drøm om å være hverdags-mystikere mange av oss.

Men når vi ser det ordinære med ekstraordinære øyne vil vi se at magi og mystikk er over alt. Ofte er det nok å løfte blikket eller se omgivelsene på en annen måte. Forskjellen på mystikere og ordinære mennesker er at mystikeren ser magien i detaljene. Se på omgivelsene med nye øyne og du kan se symboler som snakker til deg. Se opp på himmelen i stjernenatta og du ser bilder som er tydet av mennesker i tusener av år.  Bilder som ligger til grunn for astrologi og stjernetegn.

Det er ikke bare sola som viser deg retningen i landskapet. Bli kjent med Nordstjernen og Karlsvogna og du  kan finne frem i natten uten kart og kompass. Visste du at “hanken” på Karlsvogna peker syd ved St. Hans, nord ved vintersolhverv, vest ved høstjevndøgn og øst ved vårjevndøgn, mens Nordstjerna på starten holder seg i samme posisjon. Se ute en stjernekveld, nå peker hanken mellom syd-øst og syd.

Jorden har sin egen rytme!

Halve året bor jeg på Sri Lanka, da tsunamien slo til i 2004 var det ingen ville dyr som omkom, fordi de ville dyrene fremdeles kan lese jordens bevegelser og vet når de skal søke ly høyre opp. I Yala nasjonalpark, min favoritt, døde mange mennesker og husdyr mens elefantene, leopardene og de dyrene som ikke lever tett med mennesker fremdeles har kontakt med ur instinktene søkte ly i høyden og overlevde.

Den egenskapen har også vi, men i vår logiske hverdag har vi mistet kontakten. Borte er den ikke, vi trenger kun å vekke intuisjonen og øve oss på å lytte og se etter tegn. Gå ut, se på retningene du bor. Vet du hvilken retning huset ditt ser? Hvilken retning du sitter og jobber? Eller hvilken retning maurene bygger tua si?

Hva har Feng Shui å gjøre med Karlsvogna og elefanter?

Alt, vil jeg si. Feng shui er studiet av naturen, hvordan vi kan lese omgivelsene våre og hva vi kan gjøre for å ta i bruk naturens prinsipper i hjemmet. Det er et studie i hvordan vi kan spille på lag med naturens krefter og ta med magi og mystikk i hverdagen. Fordi livet er magisk, når vi ser, ikke bare meg øynene men med hjertet. I feng shui jobber vi med jord, himmel og menneske energi, eller chi som kineserne kaller det. Feng Shui kan spores 5000 år tilbake i tid. Det er læren om å skape harmoniske hjem og business som går så det suser. Det er læren om årsak og virkning og hvordan vi kan ta kontroll over eget liv.

Nå er det hage tid. Dine omgivelser former deg. Endre ditt hjem og livet vil forandre seg. Bor du i et hus og har en hage er hagen det aller beste stedet å starte å gjøre Feng Shui.

Mitt liv i Østen har brakt meg til mange store Feng Shui Mestere, som jeg har vært så heldig å få følge på konsultasjoner og studere hvordan de jobber. Uansett om det er store luksushoteller i Singapore eller Hong Kong eller boliger er det ett sted de alltid starter og det er utenfor.

 

De ser på inngangen, hvordan energien kommer til eiendommen og ikke mins hva slags energi som kommer inn. Så mye som 70 – 80% av det som skjer inne i en bolig styres av det som skjer utenfor. Og det er fantastisk i å oppleve hvordan de ser på våre omgivelser som et levende vibrerende felt. Nesten som egne individer. Gå ut – ta på deg magi brillene og se på dine omgivelser med nye øyne. Jeg er sikker på at du vil se ting du ikke har sett tidligere. Og det vi tar som selvfølge, som f eks en sommerfugl, er noe av det mest magiske jeg kan tenke meg. Den er født som en larve, lager en kokong, blir nesten oppløst og født på ny med vinger som kan fly.

Søndag 14. mai kl. 20.00 her jeg et gratis webinar om Hage Feng Shui, du melder deg på HER.

Håper å se deg, og nyt disse magiske dagene. For naturen er magisk hvis du åpner øynene til det som ligger rett foran nesen din.

Tusen takk for at du følger meg og hjelper meg å dele bloggen min. Verden trenger Feng Shui.

Klemmer fra Nina