Feng shui betyr bokstavelig tak vind og vann er og er en fem tusen år gammel kinesisk lære om hvordan du strukturerer hjemmet ditt og livet ditt for å få best mulig flyt av energi. Og flyter energien har vi flow i livet.

 # 1. Let it flow

Hvilken følelse får du når du åpner døren til hjemmet ditt? Hvordan er første inntrykket? Hvis noen kommer impulsivt på besøk tenker du – aiii håper det ikke ser for ille ut! – eller tenker du – åh så flott jeg kan dele hjemmet mitt en liten stund? Hvis du ikke er hjemme akkurat nå, kjenn på følelsene som kommer opp når du står utenfor hjemmet ditt og skal åpne døra. Hvis du er hjemme, gå ut og inn igjen. Se med nye øyne. Ønsker gangen deg velkommen hjem? Hvis ikke er det noe du kan gjøre nå?

Gangen

#2. Kjøleskapet

Vi har to måter å fornye energien vår. Gjennom søvn og mat. Gå til kjøleskapet ditt. Hvordan ser det ut der? Har du mat som har gått ut på dato? Er det friskt og innbydende? Noter det du ser. Hvis du ikke er fornøyd er det noe du kan gjøre med en gang?

kjoleskap

#3. Speil, speil på veggen der

Speil booster energi og kan gjøre at rommet ser større ut. Men speil må brukes med måte. Pass på at du ikke ser deg selv når du går inn i boligen din. Da reflekteres energien ut fremfor å komme inn til deg. Det beste stedet å henge speil er på øst eller syd øst veggen.

mirror

#4. Planter

Vi er en del av naturen og naturen er en del av oss. Av og til glemmer vi det og distanserer oss fra naturens elementer. Planter er levende og har med seg et naturlig vibrerende energifelt. I tillegg renser de lufta og demper elektronisk stress fra data og all elektronikk vi omgir oss med. Les  om de beste plantene for et godt inneklima HER

peacelilly

#5. Lys

Yin og yang er sentrale begreper i feng shui. Enkelt forklart er yang bevegelse og yin stillestående. Lys er yang energi. Har du mørke litt «døde» støvsamlende kroker. Lys de opp og få energien til å flyte.

lampe

#6. Rydd i rotet

Rot gjør at energien stagnerer. Det samme gjør for mange ting. Har du mye rot og trenger tips. Å rydde utvendig hjelper oss til indre ro og sjelefred.

Hvis du liker bloggen min blir jeg kjempeglad hvis du deler. Verden trenger feng shui og en bevissthet på hvordan våre omgivelser påvirker oss.

Søndag 18 november har jeg GRATIS feng shui workshop på nett. Meld deg på HER

Klemmer fra Nina 

nina-wolther