Våren på vei.  Den rene, friske luften og de lysgrønne skuddene som nærmest gjør at hele naturen står og vibrerer noen dager er det som kjennetegner norsk vår som er noe av det vakreste og mest oppfriskende jeg vet. 

Og når våren kommer, kan det nesten bli litt overveldende, med alt lyset og all den energien som kanskje kommer som et sjokk på en frossen vintersjel. Kjenner du som jeg at det ligger en forventning i lufta, og at det er noe helt nytt som åpenbarer seg dag for dag når naturen våkner av dvalen?

Er hjemmet ditt fullt av ting du ikke bruker er våren er den perfekte tiden å kvitte seg det gamle. Det er tiden du kan kvitte deg med fysisk, psykisk og mentalt avfall. Det er ikke lett å få plass til noe nytt hvis det er fullt allerede, Skal vi ha plass til noe nytt må vi la noe gammelt gå, sånn er det bare.

Det som er spennende er at når du tar tak i hjemmet ditt får det ringvirkninger til alle områdene av livet ditt. 

Her er 8 tips som gjør deg klar til vårens NYE energier.

Gangen din 

Gangen er boligens hals. La energien flyte fritt. Hva er det første du møter når du kommer hjem? Føler du at du lander, kjenner ro og velvære, eller føler du deg frustrert? Det er denne følelsen du tar med deg inn i hjemmet ditt.

#2. Slipp vårluften inn

Vårens luft er magisk. Etter måneder med lukkede vinduer og tørr luft inne er det helt villt å slippe inn den friske deilige vårluften. La vinduer og dører stå oppe så mye du orker, sett deg ut på et pledd og ta dype åndedrett. Luften renser deg både mentalt og fysisk.

#3. Gå gjennom klesskapet

Visste du at vi gjennomsnittlig bruker 20 % av klærne våre 80 % av tiden? Det er helst sikkert klær i klesskapet du ikke bruker. Se det i øynene. Har du ikke bukt det på et år er det liten sjanse for at det vil bli brukt. Gå inn i skapet og se hva du kan kvitte deg med. Husk det er mange steder du kan gi bort klær, sjekk denne videoen HER, som tipser om hvordan håndtere avfall.

#4. Inviter naturen inn

De fleste av oss sitter og jobber på data. Vi snakker i mobilen og vi sitter foran TV skjermen. Vi omgir oss ikke med naturlige energier. Blomster minner oss om at vi er en del av naturen og bringer inn høyre vibrasjoner, glede og farger. Jeg kan ikke leve uten blomster, Det første jeg gjør når jeg kommer et sted jeg skal være er å plukke eller kjøpe blomster. En enkel måte å invitere lykken inn i livet.

#5. Kjøp sommerblomster

Ja det er snø mange steder i landet men vår-energien er her. Kjøp noen sommerblomster og sett i potter. Begynner gradestokken å krype oppover, sett de ut. Det finnes mange blomster som tåler noen blåe grader, eller du kan ha noen krukker som du tar ut og inn. Jeg bare elsker de første sommerblomstene. Sett de utenfor døren. Har du ikke hage bruk balkongen, og har du ikke balkong sett de inne i vinduskarmen. Sommerblomstene er bare så vakre, sarte og søte.

#6. Fjern energiblokkeringen 

”Energi kan ikke forsvinne – bare gå over i en annen form”. Slik er fysikkens første lov. På engelsk stammer ordet ”clutter” fra det gammelengelske ordet ”clotter” som betyr å koagulere. Koagulere betyr å stivne. Har vi for mye rot rundt oss vil vi lett stivne mentalt, følelsesmessig, karrierremessig og spirituelt. Det er loppemarkedstid og mange blir glad hvis du har noen ok ting å gi bort.

#7. Drikk sitronvann

Start dagen med en kopp varmt vann med presset sitron og cayennepepper. Sitronen renser leveren og blodet og setter i gang fettforbrenningen. Cayenne vamer opp kroppen så du svetter ut slaggstoffer. Perfekt start på dagen.

#8. Omgi deg med mennesker som løfter deg

“Surround yourself with only people who are going to lift you higher.” Oprah Winfrey. Vi kan velge hvem vi tilbringer tiden vår med. Det finnes mennesker som stjeler energien din og det finnes mennesker som gir oss energi. Det kule er at vi kan velge. Energityver finnes det mange av, hold deg til de som løfter deg.

Alt er energi, det har vitenskapen funnet ut for lenge siden. Feng shui er en måte å lese og forstå energien som omgir oss. Vi kan godt se på omgivelsene som et speilbilde av det som foregår på innsiden. Tenk deg hvilken mulighet vi har når vi virkelig forstår hvordan vi kan strukturere hjemmet vårt. Da kan vi få forhold til å bli bedre, business som skyrocker, god søvn og gode liv. Det første steget til feng shui er et ryddig hjem. Det er å åpne opp for en god energiflyt. Og da kan det ikke være for fullstappa med ting. Tusen takk for at du hjelper meg å dele bloggen.

Superklem fra Nina

Vil du kikkstarte ryddingen din, sjekk ut 21-dager RYDDE-CHALLENGE HER