Det er to måter å bygge energi, med mat eller søvn. Søvn er viktig, fordi sover vi dårlig får vi ikke fornyet energiene våre helt enkelt. Dårlig søvn gir oss dårlig kjærlighetsliv. Våre evne til å tjene penger blir svekket, det samme blir helse og familieforhold. Og ikke minst måten vi behandler oss selv. Svekket!

Soverommet skal være avslappende, inspirerende og sanselig. Soverommet vårt speiler vårt forhold til oss selv og hvordan du tar vare på deg selv.

Her er noen enkle feng shui tips til soverommet som hjelper deg å få bedre energi i hverdagen.

Feng shui soverom

#1. The law of attraction

Tenk at alt er energi og alt vi omgir oss med snakker til underbevisstheten. Gå gjennom alt du har på soverommet. Spør deg selv – er dette noe jeg vil tiltrekke meg i livet mitt?

Flytt bilder av familie og barn til andre rom som stuen eller gangen. Soverommet er stedet hvor du skal koble av. Ha bare romantiske bilder.  Gjerne av deg og partneren i lykkelige øyeblikk på veggene.

For single kvinner som ønsker å få inn en partner og / eller familie, lag en collage med bilder av hvordan du vil ha livet ditt. Skap et varmt levende hjem, som ønsker deg velkommen.  Tenk – er det sånn jeg vil at soverommet skal fremstå hvis drømmeprinsen plutselig ringer på døra?

#2. Trygghet

Når vi sover bør vi føle oss trygge og slå av alle forsvarsmekanismene. Seng som ikke er solid, uten sengegavl, eller at sengen er rett under et vindu gjør at vi føler oss utrygge. Dette er på et subtilt nivå. Få klarer å sette fingene på akkurat hva det er – annet at det er «noe» som ikke stemmer. Her er en liten sjekkliste til sengen din:

La det være en solid vegg bak senga.

  • Hvis den er plassert under vinduet, sørg for en solid sengegavl.
  • Unngå lampe rett over sengen.
  • Flytt sengen vekk fra tunge bjelker i taket.

 #3. Rot og orden

Gjelder like mye i soverommet som resten av boligen. Det er lite sexy med sure sokker eller klær som ligger strødd utover gulvet. Jeg har sett tørkestativ på soverom, og skittentøyskurver. Dette er stedet du skal pleie deg selv og forholdet ditt.  Hvor du viser at du tar deg selv på alvor. Unngå og bruke plassen under sengen som lagringsplass! Energien trenger å sirkulere fritt.

#4. TV, hjemmekontorer og treningsutstyr

Soverom er din sensuelle sone for hvile, lidenskap og fornyelse. Kast ut TV-en, hjemmekontor og treningsutstyr. Arbeidsliv, trening og å se på TV er alle Yang (aktive) aktiviteter. Dette bør gjøres i de mer aktive områdene i hjemmet.

Har du en liten leilighet og soverommet er eneste stedet å sette en arbeidskrok? Del av rommet med et skjermbrett. Sett  Pc og Tv i et lukket skap når du legger deg.

#5. Farger er energi

Fargen på soverommet – bør være lys og delikat.
Farger er vibrasjon. For sterke farger virker ikke avslappende. Pasteller i alle nyanser er ideelle. Mørke farker er dystre og tunge. De kan virke depressive. Knallsterke farger er for oppkvikkende. Du kan gjerne bruke sterkere farger på sengetepper og gardiner, men veggene bør være nøytrale.

#6. Speil, speil på veggen der

Speil reflekterer bevegelse og aktiverer energi. Pass på at du ikke ser deg selv i speilet når du ligger i senga. Har du speildører på garderobeskapet? Kjøp en lett gardin og heng over. Du merker forskjellen. Du kan også male over glasset. Tre strøk med maling dekker, eller finn en lekker tapet som du klistrer over.

Ønsker deg gode netter, håper du blir inspirert, hvis du liker del gjerne bloggen.

Tusen takk.

Sov godt og drøm søtt.

Få GRATIS ebok 6 feng shui tips for harmoni i heimen, klikk HER

Klemmer fra Nina

Feng Shui tips