Hva er egentlig ugress? Det vi kaller ugress er ofte næringsrike planter, bare vi vet hvordan vi bruker det. Ugress pesto er min sommer favoritt. Bli inspirert til å gå på ugress-jakt.
Sånn gjør du det:
1 god neve skvallerkål (øv deg på å ta det litt på slump, en neve er det du får plass til i hånden din)
- 2 fedd hvitløk
- 1 litt mindre neve nøtter, jeg bruker cashew eller pinjekjerner, men ta det du har.
- En god bit parmesanost.
- En halv sitron som presses
- Olivenolje (eller bruk det du har) hell over et par ganger, blir det tørst heller du litt mer olje. God olje er sundt.
- Litt salt
Ta alt i et glass, bruk en stavmikser, ca 3 – 5 minutter inntil du får en passe fin konsistens. Smak. Tilsett det som mangler: litt salt, surt, eller søtt.
Nyt det på brødskiven, eller over pastaen.
Kos deg med bloggen, kjenner du noen som kommer til å elske ugress-hemmeligheter, del gjerne.