Bare elsker Japansk filosofi og for meg som er et vestlig rotehode finner jeg masse inspirasjon til å stresse ned, puste dypere og se livet på en litt annen måte. Jeg går litt dypere inn rett og slett når jeg inspireres av denne Øslige mystikken.

Lengter du etter ro i sjela kan kansje en WABI SABI livstil være noe for deg?

Wabi Sabi Beautiful Things Are Never Perfect

WABI SABI er et japansk utrykk som betyr å se det perfekte i det uperfekte. Filosofien stammer fra 1500-tallet og bygger på de tre sannhetene:

  • ingenting varer evig.
  • ingenting blir helt ferdig
  • ingenting skal være perfekt.

Tenk deg den følelsen; DET ER IKKE NOE I LIVET DITT SOM SKAL FIKSES. Du kan bare sette deg ned og nyte alle knoppene som er bristeferdige ute i naturen akkurat nå. Eneste du trenger å gjøre er å begynne med å elske det livet du har (også kvitte deg med litt ting da). WABI SABI liv er et enkelt liv hvor du har en bevisst forbindelse med det du omgir deg med. Tenk at du er forbundet med hver eneste ting du eier. Jeg menet ALT, absolutt alt som er stuet bort i kjeller og loft og på lager. Så lenge vi eier det er vi energetisk forbundet med det. Det er de fysiske tingene. Også har vi TO DO lista da, alle prosjektene. Hvis den er full, hvor mye tid er det igjen til undringen over LIVET? Til å ta inn det ukjente som du ikke vet om?

Wabi-Sabi-the-beauty-in-imperfection

Tulipaner er vakrest når de villt og frodig velter seg utover vasen i alle retninger med krøllete stilker. Når de ikke er organisert og perfekt satt sammen. Og sånn kan livet være også. La det ufolde seg i den retningen det skal gå. Mye organiserer seg selv rett og slett. Dessuten når vi bare tar oss tid til å kjenne etter vet vi de fleste svarene.

Knowledge-is-learning-something-everyday

Hvordan er hjemmet ditt? Det stedet du skal komme å finne roen og hente deg inn etter hektiske dager? Har du det som mange av oss at du snubler over en mengde TING bare du kommer inn i gangen? Som feng shui ekpert er det største problemet jeg ser i hjemmene jeg jobber med for mange ting (inkludert mitt). Vi har nok – og ikke bare nok – vi har for mye. Samtidig som vi har en craving etter mer.

Ikke særlig smart vel?

Nå skal jeg kvitte meg med 9 ting om dagen i 90 dager. Og i denne perioden skal det ikke kjøpes inn noe nytt. Hvis jeg ikke har en skikkelig god grunn for det (mat er lov da). Impulskjøp er forbudt, det hjelper ikke hvor billig det er. Tar du utfordringen? Er du med på et WABI SABI liv denne høsten?

Wabi-Sabi-the-true-beauty-of-your-life

“Det haster! – med at du går utfor i svingen
og kjører i grøften. Du mister et fly,
men rekker isteden sommerfuglvingen,
et gresshoppegniss og en drivende sky.
Den driver så langsomt… Så legg deg til rette
i gresset. Det ene som haster, er dette
å vite: du lever – og livet er
Nu. Her.”
Andre Bjerke

Ønsker deg gode WABI SABI dager. Hvis du deler bloggen blir jeg glad. Verden trenger ikke mere ting, verden trenger WABI SABI.

Klemmer fra Nina