Yin og Yang er snart hverdagsutrykk på norsk og symbolet – (som kalles Tai Ji på kinesisk) kjenner de fleste. Noen vet hva dette sort/hvite tegnet betyr, andre tenker ikke så mye over hva det egentlig står for. Det jeg ELSKER med feng shui og den østlige tankegangen er at det er så mange lag av visdom i alt. For meg har yin og yang begrepet hatt lag på lag med innsikter som har blitt avdekket oppover årene samtidig som jeg kan forklare det med en enkel setning.

Hva tenker du når du ser dette symbolet?

Mange tenker på yin og yang som maskulint og feminint eller negativt og positivt og der har vi en setnings forklaringen. Men det er så mye mer.

Vi snakker mye om «The Law of Attraction» mens loven om motsetninger hører vi ikke så mye om. Men hei –  tenk deg om. Hvordan kan du vite at du har hatt gode dager hvis du ikke har opplevd dårlige. Hvordan kan du vite at noe er varmt hvis du ikke vet hvordan kaldt kjennes ut? Jeg bor på Sri Lanka deler av året og folk der vet ikke hva det er å fryse. Ikke som oss. Kaldeste de fleste har opplevd der er norsk sommertemperatur (som det er oppe i fjellet der).

Hvordan kan du sette pris på noe hvis du ikke har opplevd motsatsen? De fleste jeg kjenner som har begynt å ta tak i livet sitt og realisere sine drømmer har vært et sted de IKKE har ønsket å være først.

Vi kan se på ALT i livet gjennom yin eller yang briller. Tenk hvis vi kan leve med det som ER uten å skulle sloss i mot det hele tiden. Alt går i bølger. Selvfølgelig skal vi utvikle oss og strekke oss etter nye mål (og bedre hjem) men vi må starte der vi er akkurat nå.

Nå skal denne bloggen handle om yin og yang i hjemmet ditt da selv om jeg kunne skrevet en doktoravhandling om yin og yang i alle aspektene av livet. Yin og yang handler først og fremst om balanse.

Vi har yin områder i hjemmet og yang områder i hjemmet. Vi har yin farger og yang farger. Yin former og yang former. Og jeg får si som min kinesiske Mester alltid sier – Yin is looking for yang, and yang is looking for yin. Når vi bruker feng shui ønsker vi ikke det ekstreme. Vi ønsker balanse. Hjemmet skal jo være et sted å lande. Er det ikke nok inntrykk som skal sorteres? Jeg tenker på hjemmet vårt som en baase vi kan fordøye alle intrykkene vi får.

bedroom

Soverom, meditasjonrom, avslappningsrom er alle yin rom som er fint å holde i rolige, duse farger som appelerer til avslappning og hvile.

Gangen2

Gangen er yang rom, her skal det være en aktiv energi. Vi vil jo at energien skal komme inn i hjemmet vårt.

Ild er yang mens metall er yin, runde fomer er yin mens pyramideformer er yang.

Hvorfor er det viktig å vite alt dette?

Fordi å bruke enegier bevisst gjør at du kan ta styringen over livet ditt og invitere inn de energiene du trenger DER du trenger dem.

Har du en YIN eller YANG personlighet? Sjekk ut YIN/YANG quizzen HER.

Klemmer fra Nina

Balance is the key to life