Zen er blitt et populært begrep i Vesten. Zen er å leve i harmoni med kropp, sjel, sinn og hjem. Zen er en sinnstilstand. Zen innebærer å slippe illusjonen og se ting som de er. Og for å se ting som de er, må du se det som er. Ikke la det drukne i all det unødvendige som vi fyller livet med. Living with less, Less is More, Simple Living, Travel Light, er alle utrykk som er populære og som forteller oss en ting. De fleste av oss ønsker til syvende og sist et enklere liv. Vi ønsker det lettere og enklere. Vi vil ikke drukne i all det jeg kaller fyllmasse, eller mellomlegg. Det er det levende vibrerende livet. Å kjenne oss levende rett og slett.

#1. Takknemlighet

Start med takknemlighet. Hva kan du være takknemlig for nå? Har du et hjem? Da er du bedre stilt enn mange av de mer enn åtte milliarder menneskene vi deler vår lille planet med. Skal du på ferie er du en av de utvalgte. Har du ikke mulighet til ferie kan du skape feriestemningen akkurat her hvor du er – akkurat nå. Det handler om en bestemmelse. En gang jeg var på instituttet til Caroline Myss i Chicago og følte meg skikkelig miserabel sa hun: ”Why cant you just start to love your life?” De ordene har vært med meg siden.

Hva kan du være takknemlig for akkurat nå?

#2. Naturen

“Solen er varm, gresset er grønt.”

Naturen er den største magikeren. Nyt dovne dager. Kjenn luktene. Lytt til gresshoppene. Se de skiftende endringene fra dag til dag. Vær ute. Svøm i havet. Gå i skogen. Ta et nakenbad i et skogs tjern. Hvis du jobber, lag deg små feriebobler etter arbeidet.

#3. Enkelhet

Kvitt deg med det unødvendige. De fleste av oss drasser på alt for mye bagasje. Både metal bagasje, for mange ting i hjemmet og fysisk bagasje når vi skal ut og reise. Det er ferietid. Har du vanskelig for å pakke enkelt og reise ”light” er det stor sannsynlighet for at du er redd for å slippe ting i livet ditt også. Sett deg ned og skriv en liste over ting du kan leve uten. Vi er eksperter på målsetting, og To-Do lister, men hva med en Let-Go liste?

#4. Mindfulness

Tilstedeværelse er det viktigste i livet. Den største gaven du kan gi en venn er å være tilstede. Den største gaven du kan gi deg selv er å være tilstede. Kurser i Mindfulness er blitt superpopulære. Og Mindfulness virker har forskeren funnet ut. Mindfulness stammer opprinnelig fra Buddhismen. De viktigeste prinsippet i Mindfulness er å være tilstede akkurat her – akkurat nå. Ikke i morgen – ikke i går. Få klarer det. Men øvelse gjør mester. Gå barbeint i gresset. Kjenn at du forbinder deg med underlaget. Det er alt. Jorden er kjølig. Sola er varm. Livet er her – nå.

#5. Minimer

Hva kan du leve uten akkurat nå? Kan du skru av telefonen? Start med å skru av varslene. Se hvor lenge du kan klare å ikke sjekke epostene dine. De fleste av oss trenger ikke å være tilgjengelige 24/7. Det er så lett å ta opp telefonen. Er det noe som skjer på Facebook? Er det noen eposter?

Ta deg fri. Det er sommer. Ta pauser, også fra elektronikken. Øv deg på å være.

#6. Blomster

Er du på jobben, ta med blomster inn. Ha naturen rundt deg, inne og ute. Det gjør noe med deg. Blomster bringer inn høyfrekvent energi. Og løfter bokstavelig talt energien rundt deg.

#7. Pust

For å leve med Mindfulness må du ha med deg pusten. Når du fokuserer på pusten vil du automatisk puste dypere. Få puster dypt nok. Pusten forbinder oss med kroppen og livet. Overfladisk pust blokkerer livs energien. Sett deg ned nå. Trekk pusten dypt mens du teller til seks. Hold pusten mens du teller til seks, og slipp pusten ut mens du teller til seks. Gjenta ti ganger. Du vil kjenne forskjellen.

Ønsker deg en fantastisk sensommer. Fyll opp lagrene med deilig energi som holder til langt utover høsten. Husk at neste fredag er det en ny HAPPY FRIDAY blog.

Varme hilsener fra Nina

Ps… tusen takk for at du deler bloggen min

You have Successfully Subscribed!