Det er over 800 år siden japanske Zen Buddhister begynte å anlegge hager som skulle symbolisere paradiset og livets gang. Det er ikke mange igjen som har kompetanse til å skape disse hagene.  Men vi kan inspireres og ta i bruk noen av symbolene for å skape en stille meditasjonshave. En liten boble av fred i en stresset vestlig hverdag.

Zenlivet er det enkle livet. Det er å leve med naturens elementer. Her og nå med mindfulness i hverdagen. Det viktigste prinsippet i Zen er å leve i harmoni med seg selv. Ikke alltid like lett men øvelse gjør mester. Meditasjon kan hjelpe deg. Og en hage er et perfekt sted å meditere.

8 elementer som bringer Zen inn i din hage.

# 1. Bregner

Zenbregner
Bregner er perfekte i de skyggefulle områdene i hagen. Plant dem i ulike antall for å best mulig effekt. De vokser overalt. Ta med deg noen små planter fra skogen og plant de på et skyggefullt sted i hagen. Elegante, grønne og enkle, Zen helt enkelt.

# 2. Lange stilker

Zengrarden1

Liljer, Iris og Calla er blomster som brukes mye i Zen Hager. De er enkle, Stilken er like viktig som blomsten. Mørke farger bringer mystikk inn i hagen din.

# 3. Lys

Zenlykt

Naturlige materialer. Rå betong mot grønne busker. Alle naturens elementer skal være med. Rå betong er jord. Lys er ild.

# 4. Vann

zenvann

Lyden av vann er meditasjon i seg selv. Den hjelper kropppen og slappe av. En Hagedam med store steiner i er Zen men en vannfontene kan være et enkelt innslag og krever lite arbeid.

# 5. Mose & stein

moss

Enkelt, vakkert & rent er naturens råe materialer. Mose trenger skygge og tålmodighet. Inviter den inn. Jeg har bært store mosekledde steiner gjennom skogen for å ha de i hagen. De må plasseres i skyggen og gjerne ha det fuktig.

# 6. Buddha

Zen-buddha1

Ingen Zenhage uten en Buddha. Det sies at en Buddha statue sprer ro og positive vibber rundt seg. Det er som om vi blir minnet om at vi alle har en Buddha natur når vi ser han.

# 7. Sand

sand3

Sanden i en Zen hage symboliserer bølgene i vannet. Du trenger ikke å lage et stort område for å få dette elementet. Har du unger som har vokst fra sandkassen, la den bli din lille Zen hage. Bruk fantasien, vi har alt dette rundt oss hvis vi bare tenker litt annerledes.

# 8. Te

teacermoni

Ingen Zenhage uten tesermoni. Det tar mange år og trene til å bli en Japansk temester men igjen, kan du ta litt av disse elementene inn i hagen din? For eksempel sette deg ned med en kopp grønn te og meditere noen minutter regelmessig? Grønn te er kjølende for kroppen og passer godt om sommeren. Ritualer er kraftfulle. Setter du av ti minutter daglig til meditasjon er det med på å gi deg tilstedeværelse og lykke i hverdagen.

Kan du bruke noen av disse elementene i hagen eller hjemmet ditt? Det er ikke “all or nothing” vi har lov å låne litt fra gamle rike kulturer.

Ønsker du å gjøre feng shui i hagen? Bli med på GRATIS Hage Feng Shui webinar torsdag 24. mai kl. 10.30, du får mine beste tips. Meld deg på HER

Hvis bloggen inspirerer deg er det kjempefint om du deler den. Tusen takk.

Lykke til, stor klem fra

nina-wolther

Få mine feng shui hemmeligheter

You have Successfully Subscribed!